Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

11 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
    
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 11 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
11 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz
1 . Who among the following was honoured this year's Carnegie Medal to reform India's public school system?
A). Ratan Tata
B). Azim Premji
C). Laxmi Mittal
D). Neeta Ambani
View Answer

2 . Cable operator Altice USA has raised .......... billion in the biggest initial public offering since the year 2000.
A). $1.9
B). $2.9
C). $3.9
D). $4.9
View Answer

3 . Who among the following will be the next power secretary?
A). Ajay Prakash Sawhney
B). Ajay Kumar Bhalla
C). Aruna Sundararajan
D). Ajay Mittal
View Answer

4 . The United Nations Public Service Day was recently celebrated on ...............
A). June 23
B). June 24
C). June 25
D). June 26
View Answer

5 . India's biggest municipal bonds programme was launched in which state of India?
A). Maharashtra
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Kerala
View Answer

6 . Which country has approved sale of 22 unmanned Guardian drones to India?
A). US
B). Russia
C). Japan
D). South Korea
View Answer

7 . The World Bank and Asian Infrastructure Investment Bank have granted $380 loan to ......................... power project.
A). Maharashtra
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Kerala
View Answer

8 . E-commerce giant ....................... has tied up with ClearTax to make e-sellers GST ready.
A). Amazon
B). Flipkart
C). e-Bay
D). Rediff
View Answer

9 . Who among the following will take over as new Secretary, Department of Economic Affairs, Finance Ministry?
A). Yudhvir Singh
B). Subhash Samant
C). Subhash C Garg
D). Sanjeev Kapur
View Answer

10 . Which Radio channel has bagged Gold Radio award at 2017 New York Festivals International Radio Awards?
A). Big FM
B). Radio City
C). Radio Mirchi
D). Reliance Broadcast Network Limited
View Answer

11 . Which app-based taxi has tied up with Jio Money to give customers an ease of cashless options for payment?
A). Uber
B). Ola
C). Meru
D). Taxi For Sure
View Answer

12 . Which among the following bank has tied up with Tirumala Milk Products for providing loans to dairy farmers?
A). State Bank of India
B). Union Bank of India
C). Indian Bank
D). Vijaya Bank
View Answer

13 . Who among the following has been appointed as head of operations in Libya by UN Secretary-General Antonio Guterres?
A). Ghassan Salame
B). Martin Kobler
C). Achillias Mitsotakis
D). Travis Kalanick
View Answer

14 . Who among the following will take over as the next secretary of Department of Personnel & Training?
A). Ajay Prakash Sawhney
B). Ajay Kumar Bhalla
C). Aruna Sundararajan
D). Ajay Mittal
View Answer

15 . Who among the following will be the new I&B secretary?
A). Rajesh Kotecha
B). Rajiv Gauba
C). Rajiv Mehrishi
D). NK Sinha
View Answer

0 comments:

Post a Comment