Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

07 July 2017 Current Affairs Quiz

IBPS EXAM Guru
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 07 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
07 July 2017 Current Affairs Quiz
1 . Which company has announced Sanjeev Kapur as the new senior vice-president and chief marketing officer of Asia?
A). IDBI Federal Life Insurance
B). MetLife
C). Bajaj Allianz Life Insurance
D). Birla Sun Life Insurance Company Limited
View Answer

2 . Which company has acquired Babajob Services to strengthen its position in the blue collar jobs segment?
A). Monster
B). Quikr India
C). Naukri
D). Shine
View Answer

3 . ................... and Luxembourg has signed an agreement on housing data and information systems to create world's 1st data embassy.
A). Bahrain
B). Estonia
C). Mongolia
D). Astana
View Answer

4 . As per United Nations, around ............... million people have been forcibly displaced from their homes by the end of 2016.
A). 45
B). 55
C). 65
D). 75
View Answer

5 . As per Mercer's 23rd annual Cost of Living survey, which city is the most expensive city for expatriates in India?
A). Bangalore
B). New Delhi
C). Chennai
D). Mumbai
View Answer

6 . Which airline has been named as the world's best airline at the 2017 Skytrax World Airline awards?
A). Singapore Airlines
B). Qatar Airways
C). Emirates
D). Cathay Pacific
View Answer

7 . India and .................... have recently inked a pact to boost cooperation in science & technology sector.
A). Germany
B). Russia
C). Japan
D). Australia
View Answer

8 . Kochi Metro Rail Corporation has launched KMRL ................. 'Kochi1' Card which is India's first open loop EMV contactless metro card in association with....................
A). Axis Bank
B). DCB Bank
C). RBL Bank
D). YES Bank
View Answer

9 . Who among the following has been appointed as managing director of Manappuram Home Finance?
A). Jeevandas Narayan
B). Subhash Samant
C). Shashi Shekar Vempati
D). K Chandrasekhar Rao
View Answer

10 . Indian agricultural microbiologist has been conferred the Ministry of Environment Award for 2017 in Japan. Name him
A). Shubhalaxmi Panse
B). Shrihari Chandraghatgi
C). Surya Prakash
D). Shaktikanta Das
View Answer

11 . Who among the following has been appointed as the next Under-Secretary-General of UN Counter-Terrorism Office?
A). Vladimir Ivanovich Voronkov
B). Antinio Guterres
C). Achillias Mitsotakis
D). Liviu Dragnea
View Answer

12 . Who among the following has been appointed as the new home secretary?
A). Rajesh Kotecha
B). Rajiv Gauba
C). Rajiv Mehrishi
D). Durga Shanker Mishra
View Answer

13 . Who among the following has been newly appointed as the U.S. Ambassador to India?
A). Kimi Ricciardo
B). Travis Kalanick
C). Kenneth Juster
D). Richard Verma
View Answer

14 . World Music Day 2017 was recently celebrated on which day?
A). June 21
B). June 22
C). June 23
D). June 24
View Answer

15 . Romanian Prime Minister was voted out by his own party recently. Name him.
A). Baldwin Lonsdale
B). Achillias Mitsotakis
C). Liviu Dragnea
D). Sorin Grindeanu
View Answer

0 comments:

Post a Comment