Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

06 July 2017 Current Affairs

IBPS EXAM Guru
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 06 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
06 July 2017 Current Affairs
1 . Regional Passport Office, .................... , has been awarded as the best passport office in India.
A). Telangana
B). Bengaluru
C). Cochin
D). Hyderabad
View Answer

2 . Which city has become the first city in India to use robot to control unruly traffic?
A). Bhopal
B). Indore
C). Jabalpur
D). Raipur
View Answer

3 . India and ........................ has recently signed much awaited pact to promote cooperation in the field of archives.
A). Denmark
B). Portugal
C). Sweden
D). Netherlands
View Answer

4 . Which company has inked pact with Serbia's Yugoimport to work together in the field of ammunition?
A). Larsen & Toubro
B). Tide Water Oil
C). Reliance Defence Ltd
D). Bharat Electronics Ltd
View Answer

5 . Which airline has been named as the world's best low-cost airline for the ninth time in a row at the 2017 Skytrax World Airline awards?
A). Singapore Airlines
B). Qatar Airways
C). ANA All Nippon Airways
D). Air Asia
View Answer

6 . Which company has partnered with SunTec for GST rollout?
A). IDBI Federal Life Insurance
B). PNB MetLife Insurance
C). Bajaj Allianz Life Insurance
D). Birla Sun Life Insurance Company Limited
View Answer

7 . Which Hindi cinema actor has recently been nominated in Teen Choice awards?
A). Sonam Kapoor
B). Priyanka Chopra
C). Deepika Padukone
D). Vidya Balan
View Answer

8 . A famous social activist has been recently bestowed with the Member of the Order of the British Empire (MBE). Name that personality.
A). Aruna Roy
B). Medha Patkar
C). Kiran Bedi
D). Annabel Mehta
View Answer

9 . Ayurveda specialist ................. has been appointed as special secretary in Ayush ministry.
A). Rajesh Kotecha
B). Rajiv Gauba
C). Ajay Tyagi
D). Rajiv Khanna
View Answer

10 . The Biotechnology Innovation Organization 2017 was recently held in the ..................... Convention Centre.
A). San Francisco
B). San Diego
C). Boston
D). Sydney
View Answer

11 . Which among the following country has launched world's first train that runs on a virtual track making use of sensor technology?
A). Japan
B). Russia
C). Australia
D). China
View Answer

12 . Which among the following institute has become the first recipient of the Prime Minister's Award for excellent contribution to promotion and development of Yoga?
A). Parmarth Niketan Ashram
B). Ashtanga Yoga Research Institute
C). Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute
D). Morarji Desai National Institute of Yoga
View Answer

13 . The Indian Space Research Organisation has recently launched an earth-observation satellite. Name the satellite.
A). Cartosat-2B
B). Cartosat-2C
C). Cartosat-2D
D). Cartosat-2E
View Answer

14 . Which among the company has launched the first indigenously built Floating Dock (FDN-2) to repair Indian Navy ships?
A). Larsen & Toubro
B). Tide Water Oil
C). Reliance Defence Limited
D). Bharat Electronics Limited
View Answer

15 . President of Vanuatu recently died after a heart attack. Name him.
A). Travis Kalanick
B). Kimi Ricciardo
C). Achillias Mitsotakis
D). Baldwin Lonsdale
View Answer


0 comments:

Post a Comment