Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

04 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru

Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 04 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

04 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz 


1 . Which state has announced mohalla clinics across the state which is a health insurance for all citizens?
A). Punjab
B). Madhya Pradesh
C). West Bengal
D). Maharashtra
View Answer

2 . Union Minister Dr. Harshvardhan has recently launched a mobile app. Name the app.
A). Encouraging Yoga
B). Celebrating Yoga
C). Enjoying Yoga
D). Living Yoga
View Answer

3 . Which bank has started insolvency resolution process against Lanco Infratech Ltd?
A). State Bank of India
B). UCO bank
C). IDBI Bank
D). Punjab National Bank
View Answer

4 . Which country has bagged six medals in the Wushu competition of the first ever held BRICS games?
A). Brazil
B). Russia
C). China
D). India
View Answer

5 . The father of India's nuclear fusion reactor research program passed away recently. Name him.
A). Dr. Ajay Bhushan Pandey
B). Professor Rajiv Khanna
C). Unnikrishnan Velayudhan Pilla
D). Predhiman Krishan Kaw
View Answer

6 . Indian Mars Orbiter Mission or Mangalyaan has recently completed .......... earth days in its orbit.
A). 100
B). 1000
C). 10,000
D). 1,00,000
View Answer

7 . West Bengal Governor ............................ will get additional charge as a Bihar Governor.
A). Ram Nath Kovind
B). Keshari Nath Tripathi
C). Piyush Goyal
D). S Ramadorai
View Answer

8 . Which country has announced online visa application facility for Indians?
A). US
B). Australia
C). Argentina
D). South Korea
View Answer

9 . Who among the following has won the WWE Championship?
A). The Mizz
B). Bobby Roode
C). Randy Orton
D). Jinder Mahal
View Answer

10 . Which country's supercomputers have been declared as the world's fastest machines according to a list released by researchers?
A). US
B). Germany
C). Switzerland
D). China
View Answer

11 . Who among the following has won the best actress award at 64th Jio Filmfare South awards?
A). Trisha
B). Sai Dhanshika Kabali
C). Sudha K Prasad
D). Ritika Singh
View Answer

12 . Who among the following has won the best actor award at 64th Jio Filmfare South awards?
A). R Madhavan
B). Samuthirakani Visaaranai
C). SR Prabhu
D). Allu Arjun
View Answer

13 . Who among the following has been named as BJP's presidential nominee?
A). Sharad Pawar
B). Gopal Krishna Gandhi
C). Ram Nath Kovind
D). Meira Kumar
View Answer

14 . India will be a co-partner in the 34th edition of ANUGA which is a global food and beverages trade which will be held in .................
A). France
B). Germany
C). Italy
D). Japan
View Answer

0 comments:

Post a Comment