Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

29 June 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
    
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 29 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . An online restaurant reservation platform EazyDiner has appointed cricketer ...................... as its global brand ambassador.
A). Shikhar Dhawan
B). MS Dhoni
C). Virat Kohli
D). Yuvraj Singh
View Answer

2 . According to Reserve Bank of India, India's current account deficit has gone down to .............. due to India's trade deficit contraction.
A). 0.6%
B). 0.7%
C). 0.8%
D). 0.9%
View Answer

3 . The World Day to Combat Desertification was observed on ............... with the theme of 'Our Land. Our Home. Our Future.'
A). June 17
B). June 18
C). June 19
D). June 20
View Answer

4 . Who among the following celebrity has been roped in by the government to promote Goods and Services Tax (GST)?
A). Kapil Sharma
B). Akshay Kumar
C). Amitabh Bachchan
D). PV Sindhu
View Answer

5 . Hollywood Oscar winning Director recently passed away. Name him.
A). Helmut Kohl
B). Aleksandar Vucic
C). Sam Beazley
D). John Avildsen
View Answer

6 . Which bank has launched India's first Aadhaar based iris eye scan customer verification and fingerprint operated ATM in Telangana state?
A). Axis Bank
B). DCB Bank
C). RBL Bank
D). YES Bank
View Answer

7 . Which country has topped in Environmental Impact Survey conducted by UK-based Money Super Market?
A). Mozambique
B). Trinidad and Tobago
C). Denmark
D). Honolulu
View Answer

8 . Which state government has signed a tripartite agreement with the Centre and Airports Authority of India under UDAN scheme?
A). Punjab
B). Madhya Pradesh
C). Haryana
D). Maharashtra
View Answer

9 . Who among the following was unanimously elected as the Deputy Speaker of Punjab Legislative Assembly?
A). P Chandrasekhara Rao
B). Ajaib Singh Bhatti
C). Brahm Mahindra
D). Amarinder Singh
View Answer

10 . Which state government has announced implementation of the Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana to help farmers?
A). Punjab
B). Madhya Pradesh
C). Haryana
D). Maharashtra
View Answer

11 . Asian Infrastructure Investment Bank's third annual meeting was held in which country?
A). China
B). India
C). South Korea
D). Japan
View Answer

12 . The longest-serving German chancellor of the 20th Century passed away recently in Germany. Name him.
A). Helmut Kohl
B). Aleksandar Vucic
C). Sam Beazley
D). John Avildsen
View Answer

13 . Which celebrity has become first person to reach 100 million followers on Twitter?
A). Oprah Winfrey
B). Adele
C). Katy Perry
D). Justin Bieber
View Answer

14 . Who among the following was 2016 ICC Women's World Twenty20 winner?
A). South Africa
B). England
C). Australia
D). West Indies
View Answer

15 . Who among the following was appointed as the new India's Ambassador to Denmark?
A). Ajit Vinayak Gupte
B). Rajeev Shahare
C). Fairoz Khan
D). G Parameshwara
View Answer


0 comments:

Post a Comment