Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

28 June 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 28 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Who among the following is set to become the first gay and first female prime minister of Serbia?
A). Ana Brnabic
B). Martina Bormann
C). Leena Majaw
D). Kagisi Rabada
View Answer

2 . The 2017 Asian Junior Wrestling Championships was held in which place?
A). Bangladesh
B). Japan
C). India
D). Taiwan
View Answer

3 . India has secured ............ position in Environmental Impact Survey conducted by UK-based Money Super Market.
A). 45
B). 55
C). 65
D). 75
View Answer

4 . The second biggest celebrations of International Yoga Day was recently held in .................... after India.
A). China
B). US
C). Japan
D). Indonesia
View Answer

5 . Which e-commerce website will acquire the organic-food chain 'Whole Foods' for just under $14 billion?
A). Amazon
B). Magento
C). e-Bay
D). Rediff
View Answer

6 . Prime Minister Narendra Modi has flagged off Kerala's first metro line in which city?
A). Thiruvananthapuram
B). Thrissur
C). Kannur
D). Kochi
View Answer

7 . Which Union Minister has inaugurated Know India Programme for young overseas Indians held in New Delhi?
A). Smriti Z Irani
B). Sushma Swaraj
C). Arun Jaitley
D). Prakash Javadekar
View Answer

8 . Competition Commission of India has imposed fine of Rs 87 crore on .................................. for anti-competitive conduct.
A). Tata Motors
B). Hyundai Motor India
C). Maruti Suzuki
D). Mahindra & Mahindra
View Answer

9 . Which government scheme can now be subscribed digitally and involves digital enrolment process?
A). Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana
B). Sukanya Samriddhi Yojana
C). Mudra Bank Yojana
D). Atal Pension Yojana
View Answer

10 . Who among the following was elected as first Indian woman Member of International Tribunal for the Law of the Sea?
A). Reenat Sandhu
B). Kajal Singh
C). Gaitri Issar Kumar
D). Neeru Chadha
View Answer

11 . Which country has successfully launched its first X-ray space telescope to study black holes?
A). China
B). Russia
C). Japan
D). India
View Answer

12 . Which bank has partnered with TerraPay for faster international remittance?
A). Axis Bank
B). DCB Bank
C). RBL Bank
D). YES Bank
View Answer

13 . Asian Infrastructure Investment Bank has granted USD ................. loan for India Infrastructure Fund .
A). 50 million
B). 100 million
C). 150 million
D). 200 million
View Answer

14 . Which country has been recently re-elected to United Nations Economic and Social Council by the United Nations General Assembly?
A). China
B). Russia
C). Japan
D). India
View Answer

15 . Who among the following has been appointed as India's new Ambassador to Italy?
A). Reenat Sandhu
B). Kajal Singh
C). Gaitri Issar Kumar
D). Neeru Chadha
View Answer

0 comments:

Post a Comment