Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

25-26 June 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today (25-26June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Which tennis ace has topped in the Men's Tennis ATP ranking?
A). Andy Murray
B). Rafael Nadal
C). Stan Wawrinka
D). Novak Djokovic
View Answer

2 . Which country will be a co-partner in the 34th edition of ANUGA which is a global food and beverages trade to be held in Germany?
A). Japan
B). US
C). India
D). China
View Answer

3 . According to the latest ICC ODI Player (batsman) rankings, which batsman has secured the world number one position?
A). Virat Kohli
B). David Warner
C). AB de Villiers
D). Joe Root
View Answer

4 . According to the latest ICC ODI Player (bowler) rankings, which bowler has secured the world number one position?
A). Josh Hazlewood
B). Imran Tahir
C). Kagiso Rabada
D). Sunil Narine
View Answer

5 . Verizon has recently acquired which search engine in a deal worth $4.48 billion?
A). Baidu
B). Bing
C). Yahoo
D). Ask.Com
View Answer

6 . Which technology giant has topped the 2017 BrandZ top 100 most valuable global brands list?
A). Facebook
B). Microsoft
C). Google
D). Apple
View Answer

7 . Which state chief minister is demanding for a separate time zone for the north-eastern states?
A). Mizoram
B). Manipur
C). Arunachal Pradesh
D). Sikkim
View Answer

8 . NASA has recently posthumously awarded the Exceptional Public Service Medal to one of the world's eminent comet scientists. Name him.
A). Tim Armstrong
B). Michael A'Hearn
C). Rosalind Franklin
D). Carl Linnaeus
View Answer

9 . This former Uttarakhand Chief Minister has authored book on Atal Bihari Vajpayee 'Yug Purush, Bharat Ratna, Atal Ji'. Name him.
A). Bhuwan Chandra Khanduri
B). Ramesh Pokhriyal 'Nishank'
C). Pema Khandu
D). Narayan Dutt Tiwari
View Answer

10 . DRDO has successfully test fired anti-tank Nag missile called Helicopter-Launched NAG (HELINA) in which state?
A). Orissa
B). Rajasthan
C). Tamilnadu
D). Hyderabad
View Answer

11 . Who among the following will head Atal Mission under NITI Aayog?
A). K. Chandrashekar Rao
B). E. S. L. Narasimhan
C). C. Narayana Reddy
D). Ramanathan Ramanan
View Answer

12 . Who among the following has won Man Booker International Prize 2017?
A). John Mathai
B). Michael A'Hearn
C). David Grossman
D). Arundhati Roy
View Answer

13 . World Blood Donor Day was celebrated worldwide on ..................... with the theme 'giving blood in a time of crisis'.
A). June 12
B). June 13
C). June 14
D). June 15
View Answer

14 . Who among the following has won the bronze medal at the Archery World Cup?
A). Deepika Kumari
B). Atanu Das
C). Divya Dhayal
D). Bombayla Devi
View Answer

15 . Who among the following has been conferred the fifth Bhupen Hazarika National Award 2017?
A). Banwarilal Purohit
B). Adoor Gopalakrishnan
C). Lou Majaw
D). Yeshe Dorjee Thongshi
View Answer

0 comments:

Post a Comment