Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

24 June 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 24 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
24 June 2017 Current Affairs MCQ Quiz
1 . Who among the following has won the Canadian Grand Prix for the sixth time?
A). Nico Roseberg
B). Lewis Hamilton
C). Paddy Lowe
D). Sebastian Vettel
View Answer

2 . International Albinism Awareness day was recently observed on .................... worldwide to stop the brutalities against people suffering with albinism.
A). June 12
B). June 13
C). June 14
D). June 15
View Answer

3 . The Human Resource Development department of ..................... government has signed an MoU with the British Council to improve the quality of education.
A). Mizoram
B). Manipur
C). Assam
D). Sikkim
View Answer

4 . Group of Seven (G7) Environment Ministers Meeting was held in which country to discuss climate change and to sustainable development issues?
A). France
B). Germany
C). Italy
D). Japan
View Answer

5 . India has emerged as the ......... largest exporter of agri-products globally.
A). Fifth
B). Sixth
C). Seventh
D). Eighth
View Answer

6 . Anuyatra, a campaign of the .................... government for persons with special needs was recently launched.
A). Tamilnadu
B). Kerala
C). Andhra Pradesh
D). Karnataka
View Answer

7 . Which player has increased his rankings and stood at number two in the Men's tennis ATP rankings?
A). Andy Murray
B). Rafael Nadal
C). Stan Wawrinka
D). Roger Federer
View Answer

8 . Who among the following was honoured with the Kalinga International Literary award at the 4th Kalinga Literary Festival (KLF)?
A). Anand Neelakantan
B). Haraprasad Das
C). Paramita Satpathy
D). R.K. Sharma
View Answer

9 . The capital of Slovakia is ......................
A). Majuro
B). Belmopan
C). Astana
D). Bratislava
View Answer

10 . Rohan Bopanna and Gabriela Dabrowski has defeated whom among the following in French Open mixed doubles title?
A). Anna-Lena Groenefeld and Michael Venus
B). Anna-Lena Groenefeld and Ryan Harrison
C). Anna-Lena Groenefeld and Robert Farah
D). Bethanie Mattek-Sands and Robert Farah
View Answer

11 . Michael Venus and Ryan Harrison has defeated whom among the following in French Men's doubles title?
A). Santiago Gonzalez and Robert Farah
B). Robert Farah and Donald Young
C). Santiago Gonzalez and Donald Young
D). Santiago Gonzalez and Rohan Bopanna
View Answer

12 . Bethanie Mattek-Sands and Lucie Safarova has defeated whom among the following in French Women's doubles title?
A). Ashleigh Barty and Gabriela Dabrowski
B). Gabriela Dabrowski and Casey Dellacqua
C). Ashleigh Barty and Anna-Lena Groenefeld
D). Ashleigh Barty and Casey Dellacqua
View Answer

13 . Rafael Nadal has defeated whom among the following in French Men's Singles Open title?
A). Roger Federer
B). Stan Wawrinka
C). Novak Djokovic
D). Andy Murray
View Answer

14 . Jelena Ostapenko has defeated whom among the following in French Women's Singles Open title?
A). Gabriela Dabrowski
B). Simona Halep
C). Anna-Lena Groenefeld
D). Bethanie Mattek-Sands
View Answer

15 . Emmanuel Macron is present President of which country?
A). South Korea
B). Singapore
C). Germany
D). France
View Answer

0 comments:

Post a Comment