Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

23 June 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 23 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
23 June 2017 Current Affairs MCQ Quiz
1 . The world day against child labour was observed on .............. with the theme 'In conflicts and disasters, protect children from child labour'.
A). June 12
B). June 13
C). June 14
D). June 15
View Answer

2 . As per the Child Rights and You (CRY) report, which state ranks first in number of child labourers?
A). Rajasthan
B). Bihar
C). Uttar Pradesh
D). Madhya Pradesh
View Answer

3 . Legendary poet and essayist was conferred with the prestigious Kalinga Literary Award at the 4th Kalinga Literary Festival (KLF). Name him.
A). Haraprasad Das
B). C. Narayana Reddy
C). R.K. Sharma
D). Gurdeep Singh
View Answer

4 . Veteran Telugu poet and writer passed away recently. Name him.
A). Haraprasad Das
B). C. Narayana Reddy
C). R.K. Sharma
D). Gurdeep Singh
View Answer

5 . Paytm has chosen whom among the following as the chief operating officer (COO) of its Paytm Mall?
A). E. S. L. Narasimhan
B). Ramesh Pokhriyal
C). Amit Sinha
D). K. Chandrashekar Rao
View Answer

6 . Who among the following has clinched the Under-14 doubles title of the Asian Junior Tennis Championships?
A). Dhanya Gandhi and Sanmay Shah
B). Vishesh Patel and Shashidhar Kota
C). Dhanya Shah and Sanmay Gandhi
D). Vishesh Kota and Shashidhar Patel
View Answer

7 . Who among the following has made it to the top 100 of Forbes world's highest-paid celebrities list?
A). Shah Rukh Khan
B). Salman Khan
C). Akshay Kumar
D). All of the above
View Answer

8 . Panama has established formal diplomatic ties with which country?
A). Japan
B). China
C). Russia
D). Taiwan
View Answer

9 . World's largest floating solar farm was launched in which country?
A). Japan
B). China
C). Russia
D). US
View Answer

10 . Who among the following has topped the Forbes world's highest-paid celebrities list?
A). Sean Combs
B). Beyonce Knowles
C). J.K. Rowling
D). Justin Bieber
View Answer

11 . Who among the following has won the gold medal at the 17th World Individual Chess Championship for differently-abled?
A). Sharad Kumar Jain
B). Shaktikanta Das
C). Sunil Mehta
D). Shashikant Kutwal
View Answer

12 . World's smallest & cheapest private jet 'Vision Jet' was launched in ............
A). USA
B). India
C). China
D). Russia
View Answer

13 . Who among the following has grabbed gold medal at the International Shooting Sport Federation World Cup?
A). Jitu Rai and Heena Sidhu
B). Abhinav Bindra and Heena Sidhu
C). Gagan Narang and Heena Sidhu
D). Vijay Kumar and Heena Sidhu
View Answer

14 . Keibul Lamjao National Park was recently in news. This park is situated in which state?
A). Tripura
B). Mizoram
C). Manipur
D). Nagaland
View Answer

15 . Who among the following is the current Prime Minister of France?
A). Nicolas Sarkozy
B). Benoit Hammon
C). Edouard Philippe
D). Emmanuel Macron
View Answer


0 comments:

Post a Comment