20 June 2017 Current Affairs MCQ Quiz


Advertisements Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 20 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Which Indian sportsperson has secured his position in top 100 of Forbes list of world's highest paid athletes?
A). Mahesh Bhupathi
B). Sania Mirza
C). MS Dhoni
D). Virat Kohli
View Answer

2 . India's ............................ lifted the ITF (International Tennis Federation) men's Futures tennis title.
A). Shashi Shekar Vempati
B). B K Manjunath
C). Ramkumar Ramanathan
D). K Chandrasekhar Rao
View Answer

3 . Which cricketer has become first Sri Lankan to be inducted into ICC Hall of Fame?
A). Lasith Malinga
B). Tilakratne Dilshan
C). Muttiah Muralidaran
D). Thisara Parera
View Answer

4 . ..................... have become full members of the Shanghai Cooperation Organisation.
A). India and Afghanistan
B). Afghanistan and Pakistan
C). India and Pakistan
D). India and Bhutan
View Answer

5 . Who among the following has launched the 'Selfie with Daughter' mobile application to raise awareness about female foeticide?
A). Sushma Swaraj
B). Narendra Modi
C). Pranab Mukherjee
D). Meera Kumar
View Answer

6 . The State Bank of India has cut the interest rate on home loans above Rs 75 lakh by ......... basis points.
A). 10
B). 11
C). 12
D). 13
View Answer

7 . Which bank has launched retail mart in Thiruvananthapuram district?
A). Indian Overseas Bank
B). Bank of India
C). Central Bank of India
D). Bank of Baroda
View Answer

8 . Which state has launched PashuBazar website for online cattle sale to help farmers?
A). Kerala
B). Andhra Pradesh
C). Tamil Nadu
D). Telangana
View Answer

9 . Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) has headquarters in which country?
A). UK
B). US
C). Australia
D). France
View Answer

10 . The Ministry of AYUSH was recently in news. It was formed in which year?
A). 2011
B). 2012
C). 2013
D). 2014
View Answer

11 . Which city is hosting the two-day summit of the Shanghai operation Organization?
A). Majuro
B). Belmopan
C). Astana
D). Dodoma
View Answer

12 . Who among the following tennis player has won India's first Grand Slam title (French Open) in 1997?
A). Leander Paes
B). Mahesh Bhupathi
C). Vijay Amritraj
D). Harsh Mankad
View Answer

13 . Who among the following is the Finance Chief Executive Officer of Aadhar Housing?
A). Deo Shankar Tripathi
B). Sriram Kalyanaraman
C). Rahul Mishra
D). Ruchira Kamboj
View Answer

14 . SEBI has appointed whom among the following as the MD and CEO of the NSE?
A). Vikram Limaye
B). A. Surya Prakash
C). Shashi Shekar Vempati
D). Shaktikanta Das
View Answer

15 . Which bank has inked pact with the New India Assurance Company Ltd. to sell policies through its branches?
A). Vijaya Bank
B). Indian Bank
C). Canara Bank
D). UCO Bank
View Answer


Advertisements


0 comments:

Post a Comment

Follow On Google plus