Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

18-19 June 2017 Current Affairs

Government Jobs News
    
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 18-19 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . A planet in Milky Way galaxy will be named after Bengaluru's teenager .........................
A). Sahithi Sathasivam
B). Sahithi Chetty
C). Sahithi Pingali
D). Sahithi Vijayan
View Answer

2 . Which state has signed a MoU with the Union Civil Aviation Ministry for the implementation of UDAN scheme?
A). Tamil Nadu
B). Karnataka
C). Kerala
D). Andhra Pradesh
View Answer

3 . Lakshmi Vilas Bank has appointed whom among the following as a part-time chairman?
A). Shashi Shekar Vempati
B). B K Manjunath
C). A. Surya Prakash
D). K Chandrasekhar Rao
View Answer

4 . Who among the following is NASA Acting Administrator?
A). Joseph Goebbels
B). Martin Bormann
C). Robert M. Lightfoot Jr.
D). Enda Kenny
View Answer

5 . Indian American ...................... is amongst the 12 new astronauts chosen by NASA
A). Raja Chhetri
B). Raja Chari
C). Raja Chetty
D). Raja Charu
View Answer

6 . The Organisation for European Economic Cooperation (OEEC) was established in which year?
A). 1947
B). 1948
C). 1949
D). 1950
View Answer

7 . Edappadi K. Palaniswami is the Chief Minister of which state?
A). Kerala
B). Andhra Pradesh
C). Tamil Nadu
D). Telangana
View Answer

8 . Who among the following is the Minister of Ministry of AYUSH?
A). Roop Kudva
B). Shaktikanta Das
C). Tapan Ray
D). Shripad Yasso Naik
View Answer

9 . Amaravathi Dam is situated in which state?
A). Tamil Nadu
B). Karnataka
C). Kerala
D). Andhra Pradesh
View Answer

10 . French Open 2017 was organized in which place?
A). Sweden
B). US
C). Australia
D). France
View Answer

11 . Who among the following is the Chief Minister of Assam?
A). P.Sathasivam
B). R K Pachnanda
C). Sarbananda Sonowal
D). Pinarayi Vijayan
View Answer

12 . Who among the following is the Chairperson of Niti Ayog?
A). Narendra Modi
B). Venkaiah Naidu
C). Sahithi Pingali
D). Arvind Panagariya
View Answer

13 . Who among the following is the Chief Minister of Kerala?
A). P.Sathasivam
B). R K Pachnanda
C). Sarbananda Sonowal
D). Pinarayi Vijayan
View Answer

14 . What is the capital of Kazakhstan?
A). Bahrain
B). Estonia
C). Mongolia
D). Astana
View Answer

15 . Who among the following is the governor of Karnataka?
A). Ramasamy Chetty
B). T.S.V. Hari
C). E. S. L. Narasimhan
D). Vajubhai Rudabhai Vala
View Answer



0 comments:

Post a Comment