17 June 2017 Current Affairs Mcq Quiz


Advertisements Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 01 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . The Union Cabinet recently gave its nod for Securities and Exchange Board of India have signed two separate MoUs with securities market regulators of the European Union and .........
A). Vietnam
B). Morocco
C). Iran
D). Thailand
View Answer

2 . The Union Cabinet has approved MoU between India and South Korea for export credit of USD ..... billion.
A). 8
B). 9
C). 10
D). 11
View Answer

3 . Who among the following is the Director General of National Disaster Response Force (NDRF)?
A). P.Sathasivam
B). R K Pachnanda
C). Sarbananda Sonowal
D). Pinarayi Vijayan
View Answer

4 . Who among the following is the Vice Chairperson of NITI Ayog?
A). P.Ashok Gajapathi Raju
B). Edappadi K. Palaniswami
C). Sahithi Pingali
D). Arvind Panagariya
View Answer

5 . Banwarilal Purohit is governor of which state?
A). Mizoram
B). Manipur
C). Assam
D). Sikkim
View Answer

6 . Who among the following is the Managing Director & Chief Executive Officer of National Housing Bank?
A). Deo Shankar Tripathi
B). Sriram Kalyanaraman
C). Rahul Mishra
D). Ruchira Kamboj
View Answer

7 . Who among the following has secured French Open mixed doubles?
A). Leander Paes
B). Mahesh Bhupathi
C). Sania Mirza
D). Rohan Bopanna
View Answer

8 . Government has given its nod for signing the agreement on transfer of sentenced persons between India and .....................
A). Bahrain
B). Estonia
C). Somalia
D). Mongolia
View Answer

9 . War memorial was recently inaugurated in which state?
A). Mizoram
B). Manipur
C). Arunachal Pradesh
D). Sikkim
View Answer

10 . Which bank will issue biodegradable prepaid gift cards?
A). HDFC Bank
B). Axis Bank
C). ICICI Bank
D). Yes Bank
View Answer

11 . Which bank has recently introduced charges for Unified Payment Interface (UPI) transactions?
A). HDFC Bank
B). Axis Bank
C). ICICI Bank
D). Yes Bank
View Answer

12 . Who among the following was the first health minister in the Indian Cabinet post-Independence?
A). Rajkumari Amrit Kaur
B). Harmanpreet Kaur
C). Ratanpreet Kaur
D). CA Bhavani Devi
View Answer

13 . The first World Pest Day was launched in which country?
A). US
B). Russia
C). Japan
D). China
View Answer

14 . EXIM Bank commenced its operations in ...........
A). 1981
B). 1982
C). 1983
D). 1984
View Answer

15 . World Oceans Day was observed worldwide on ..... June.
A). 8
B). 9
C). 10
D). 11
View Answer


Advertisements


0 comments:

Post a Comment

Follow On Google plus