Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

16 June 2017 Current Affairs Mcq Quiz

Government Jobs News
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 16 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Which bank has started developing as many as 100 digital villages in India to promote digital banking among the rural population?
A). State Bank of India
B). Union Bank of India
C). Indian Bank
D). Vijaya Bank
View Answer

2 . Telecom Regulatory Authority of India has launched which app for customer's convenience?
A). Mycall app
B). MySpeed app
C). Do not disturb (DND 2.0) app
D). All of the above
View Answer

3 . Who among the following has bagged prestigious Dadasaheb Phalke Award?
A). Manisha Koirala
B). Ravina Tondon
C). Madhu
D). Juhi Chawla
View Answer

4 . Who among the following has been honoured with special Asian Football Confederation (AFC) award?
A). Ceres Negros
B). Al Wahda
C). Air Force Club
D). Bengaluru FC
View Answer

5 . Who among the following has been appointed as next High Commissioner of India to South Africa?
A). Deo Shankar Tripathi
B). Sriram Kalyanaraman
C). Rahul Mishra
D). Ruchira Kamboj
View Answer

6 . Who among the following has been appointed as CEO of Rays Future Energy?
A). Deo Shankar Tripathi
B). Sriram Kalyanaraman
C). Rahul Mishra
D). Sarbananda Sonowal
View Answer

7 . Who among the following have been appointed as Independent Directors of India Post Payments Bank?
A). K G Karmakar and Gauri Shankar
B). K G Shankar and Gauri Karmakar
C). K G Shetty and Gauri Sansi
D). K G Sansi and Gauri Shankar
View Answer

8 . Who among the following is the Current MD of EXIM Bank of India?
A). Jayawardenepura Kotte
B). David Rasquinha
C). Attavara Balakrishna Shetty
D). Dr. Kishore Sansi
View Answer

9 . Montenegro has joined North Atlantic Treaty Organization (NATO) as the ..... member.
A). 27
B). 28
C). 29
D). 30
View Answer

10 . Gandaki River is situated in which country?
A). Myanmar
B). Sri Lanka
C). Nepal
D). Bhutan
View Answer

11 . Which country has signed a MoU with China Gezhouba Group Corporation for developing a 1200 MW Budhigandaki Hydroelectric Project?
A). Bangladesh
B). Sri Lanka
C). Nepal
D). Bhutan
View Answer

12 . Sher Bahadur Deuba has been elected as the Nepal Prime Minister for the time?
A). Second
B). Third
C). Fourth
D). Fifth
View Answer

13 . An agreement for IBRD credit of USD ........ million from World Bank for the project Assam Citizen Centric Service Delivery was recently signed.
A). 19.2
B). 29.2
C). 39.2
D). 49.2
View Answer

14 . Robert Fico is the Prime Minister of which country?
A). Tanzania
B). Kazakhstan
C). Slovak Republic
D). Bahrain
View Answer

15 . Which bollywood actress was appointed as brand ambassador for the Wildlife Trust of India on world environment day?
A). Karishma Kapoor
B). Ravina Tondon
C). Shilpa Shetty
D). Dia Mirza
View Answer

0 comments:

Post a Comment