14 June 2017 Current Affairs Mcq Quiz


Advertisements Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 14 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . One of the most famous Bollywood Character actors of the 1950-60s ................ passed away recently.
A). Venuraj
B). Nagraj
C). Shivraj
D). Dharmraj
View Answer

2 . International Institute for Management Development is head quartered at which place?
A). United States
B). UK
C). Germany
D). Switzerland
View Answer

3 . Kassim Majaliwa is the Prime Minister of which country?
A). Tanzania
B). Kazakhstan
C). UAE
D). Bahrain
View Answer

4 . Frank-Walter Steinmeier is the President of which among the following country?
A). Spain
B). Greece
C). Germany
D). Italy
View Answer

5 . Which edition of World Health Assembly was held in Geneva, Switzerland?
A). 70
B). 71
C). 72
D). 73
View Answer

6 . Who among the following is the newly appointed Director-General of World Health Organization?
A). Constantine Mitsotakis
B). Adrian Mitsotakis
C). Achillias Mitsotakis
D). Tedros Adhanom Ghebreyesus
View Answer

7 . Who among the following is the Governor of Telangana?
A). Anil K. Khandelwal
B). Gairul Hasan Rizvi
C). George Kurian
D). E S L Narsimhan
View Answer

8 . Who among the following will be the next Economic Affairs Secretary?
A). Roop Kudva
B). Shaktikanta Das
C). Tapan Ray
D). Pradip Shah
View Answer

9 . The Asian Development Bank and ................. have recently signed a $100 million loan to finance solar rooftop projects.
A). Punjab National Bank
B). Bank of Baroda
C). Allahabad Bank
D). State Bank of India
View Answer

10 . Simlipal National Park is situated in which state?
A). Sikkim
B). Nagaland
C). West Bengal
D). Odisha
View Answer

11 . Who among the following is the Chairman and MD of Dena Bank?
A). Ashwani Kumar
B). Ajay kumar
C). Akshay Kumar
D). Abhay Kumar
View Answer

12 . Who among the following is the Chairman of State Bank of India?
A). Arundhati Bhattacharya
B). Naina Kidwai
C). Chanda Kochar
D). Shikha Sharma
View Answer

13 . Who among the following is the Chairman of Prasar Bharati Board?
A). Sunil Mehta
B). A. Surya Prakash
C). Shashi Shekar Vempati
D). Shaktikanta Das
View Answer

14 . UN General Assembly is head quartered at which country?
A). United States
B). UK
C). Germany
D). Switzerland
View Answer

15 . Who among the following is the Prime minister of China?
A). Xi Jinping
B). Li Keqiang
C). Adelardo Lopez de Ayala y Herrera
D). Li Jinping
View Answer


Advertisements


0 comments:

Post a Comment

Follow On Google plus