Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

12-13 June 2017 Current Affairs Mcq Quiz

Government Jobs News
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 12-13 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Communications satellite ................. is the heaviest to be lifted by an Indian rocket GSLV-Mk III to an altitude of around 179 km above the earth.
A). GSAT-16
B). GSAT-17
C). GSAT-18
D). GSAT-19
View Answer

2 . As per the World Bank, global economy is expected to grow by .......... for 2017.
A). 1.7%
B). 2.7%
C). 3.7%
D). 4.7%
View Answer

3 . HDFC Ltd has acquired a ........ stake in Tanzania's First Housing Finance for $1.5 million.
A). 13%
B). 14%
C). 15%
D). 16%
View Answer

4 . Renminbi is the currency of which among the following country?
A). Germany
B). Russia
C). Japan
D). China
View Answer

5 . Who among the following is the Secretary of UN General Assembly?
A). Peter Thomson
B). Antonio Guterres
C). Antonio Thomson
D). Peter Guterres
View Answer

6 . Who among the following is the governor of Maharashtra?
A). Devendra Fadnavis
B). C. Vidyasagar Rao
C). T.S.V. Hari
D). Sharad Kumar Jain
View Answer

7 . Leo Varadkar will soon become the next Prime Minister of ...................
A). Ireland
B). Iceland
C). Spain
D). Austria
View Answer

8 . India and Russia have signed an agreement on setting up two more units of Kudankulam Nuclear Power Plant in......................
A). Tamil Nadu
B). Karnataka
C). Kerala
D). Andhra Pradesh
View Answer

9 . Urjit Patel is the ........ Governor of Reserve Bank of India.
A). 22
B). 23
C). 24
D). 25
View Answer

10 . Telangana is the 29th state of India and it was formed in which year?
A). 2011
B). 2012
C). 2013
D). 2014
View Answer

11 . Who among the following was the first Finance Minister of Independent India?
A). Roop Kudva
B). Shaktikanta Das
C). Tapan Ray
D). Ramasamy Chetty
View Answer

12 . Who among the following is the new MD and CEO of Punjab National Bank?
A). Sunil Mehta
B). Anil Mehta
C). Ajay Mehta
D). Vijay Mehta
View Answer

13 . Who among the following is the President of Asian Development Bank?
A). Takehiko Nakao
B). Frank-Walter Steinmeier
C). Joseph Goebbels
D). Martin Bormann
View Answer

14 . Who among the following is the Odisha Governor?
A). Shashi Shekar Vempati
B). Shaktikanta Das
C). Tapan Ray
D). Senayangba Chubatoshi Jamir
View Answer

15 . Who among the following is the Chief Minister of Telangana?
A). K Chandrasekhar Rao
B). Gairul Hasan Rizvi
C). George Kurian
D). E S L Narsimhan
View Answer


0 comments:

Post a Comment