IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Monday, 3 October 2016

Quantitative aptitude quiz for IBPS PO Prelims

1. Suresh sold an item for Rs. 5,625 and incurred a loss of 25%. At what price should  he have sold the item to have gained a profit of 25%?
(a) Rs. 9,375  
(b) Rs. 10,500
(c) Rs. 8,250  
(d) Cannot be determined
(e) None of these

2. 35, ? , 63, 82, 99, 122
(a) 50   
(b) 49   
(c) 52
(d) 48   
(e) none of these

3. 25, 41, ? , 85, 113
(a) 65   
(b) 53   
(c) 61
(d) 67   
(e) none of these

4. 73205, 6655, 605, 55, ?
(a) 25   
(b) 5.5 
(c) 15
(d) 11   
(e) none of these

5. 11, 24, 46, 141, 420, ?
(a) 1460 
(b) 1484 
(c) 1680
(d) 1684  (
e) none of these

6. 11, 13, 43, 221, ?, 14005
(a) 1132 
(b) 3105 
(c) 2900
(d) 1555 
(e) none of these

 

7. 2 ÷ [2+ 2÷ {2+2 ÷ 4) }]= x / 19. Find x.
(a) 3   
(b) 4    
(c) 5
(d) 6    
(e) None of these

8. Find 9.4 + 99.44 + 999.444 + 9999.4444 ?
(a) 11207.728  
(b) 11107.728 
(c) 11106.728 
(d) 11111.728
(e) None of these

9. Find 8 + 888 + 8888 + 88888 ?
(a) 97760    
(b) 98572 
(c) 98672
(d) 97672   
(e) None of the above

 

10.  Rahul was 4 times old as his son 8 years  back and he will be 2 times old as his son  after 8 years. Calculate Sumof Rahul and his  son's age.
(a) 36   (b) 42   (c) 56
(d) 68   (e) None of these

 

Answers :

Question Number Answer
1 A
2 A
3 C
4 E
5 D
6 D
7 E
8 B
9 C
10 C
Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO