Saturday, 14 May 2016


Leave a Comment

1.  A  train  is  moving  with  a  speed  of  92.4  km/hr.  How  many  metres  will  it  cover  in  10
A.  1540
B.  15400
C.  154
D.  15.4
ANSWER : 15400

2. Suresh travelled 1200 km by air which formed (2/5) of his trip. One third of the whole  trip,  he  travelled  by  car  and  the  rest  of  the  journey  he  performed  by  train.  The  distance  travelled by train was:
A.  1600km
B.  800km
C.  1800km
D.  480km
ANSWER : 800km

3. If a man covers 10.2 km in 3 hours, the distance covered by him in 5 hours is:
A.  18km
B.  15km
C.  16km
D.  17km
ANSWER : 17km

4. A and B are two towns. Mr. Farugui covers the distance from A to B on cycle at 16 km/hr.  However,  he covers the distance from B to A on foot at 9 km/hr. His average speed during  the whole journey is:
A.  12.5 km/hr
B.  10.25 km/hr
C.  11.52 km/hr
D.  12.32 km/hr
ANSWER : 11.52 km/hr

5. A distance is covered in 2 hours 45min. at 4km/hr. How much time will be taken to cover  it at 16.5 km/hr:
A.  40min
B.  41min 15sec
C.  45min
D.  90min
ANSWER : 40 min

6. If a train runs at 40 km/hr, it reaches its destination lake by 11 min but if its runs at 50  km/hr, it is late by 5 min. only. The correct time for the train to cover its journey is:
A.  13min
B.  15min
C.  21min
D.  19min
ANSWER : 19min

7. Two trains start at the same time from Aligarh and Delhi and proceed towards each other  at  16km/hr  and  21km/hr  respectively,  When  they  meet,  it  is  found  that  one  train  has  travelled 60 km more than the other. The distance between the two stations is:
A.  445km
B.  444km
C.  440km
D.  450km
ANSWER : 444km

8. Two cyclists A and B start from the same place at the same time, one going towards north  at 18km/hr and other going towards south at 20 km/hr. What time will they take to be 95  km apart?
A.  4 hrs 30 min
B.  4hrs 45min
C.  5hrs 16min
D.  2hrs 30min
ANSWER : 2hrs 30min

9. X an Y are two stations 500 km apart. A train starts form X and moves towards Y at 20  km/hr. Another rain starts from Y at the  same time and moves towards X at 30 km/hr. How  far from X will they cross each other:
A.  200 km
B.  300 km
C.  120 km
D.  40 km
ANSWER : 200 km

10. A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?
A.  3.6
B.  7.2
C.  8.4
D.  10
Answer:  B

11.  An aeroplane covers a certain distance at a speed of 240 kmph in 5 hours. To cover the  same distance in 1 hours, it must travel at a speed of:
A.  300 kmph
B.  360 kmph
C.  600 kmph
D.  720 kmph
Answer:  D

12. If a person walks  at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more.  The actual distance travelled by him is:
A.  50 km
B.  56 km
C.  70 km
D.  80 km
Answer:  A

13. A train can travel 50% faster than a car. Both start from point A at the same time and  reach  point  B  75  kms  away  from  A  at  the  same  time.  On  the  way,  however,  the  train  lost  about 12.5 minutes while stopping at the stations. The speed of the car is:
A.  100 kmph
B.  110 kmph
C.  120 kmph
D.  130 kmph
Answer:  C


14.  Excluding  stoppages,  the  speed  of  a  bus  is  54  kmph  and  including  stoppages,  it  is  45 kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?
A.  9
B.  10
C.  12
D.  20
Answer:  B

15. In a flight of 600 km, an aircraft was slowed down due to bad weather. Its average speed for the trip was reduced by 200 km/hr and the time of flight increased by 30 minutes. The duration of the flight is:
A.  1 hour
B.  2 hours
C.  3 hours
D.  4 hours
Answer:  A

sponsored links


Post a Comment