IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Wednesday, 18 May 2016

Computer Awareness Quiz for SBI & IBPS Exams Set 3

1)  Which of the following function key activates  the speller?
A. F3  B. F6
C. F7  D. F11

2)  Shortcut to create new document is ______ .
A. Ctrl + F  B. Ctrl + N
C. Ctrl + O  D. All Of Above

3)  Shortcut to close a document is ______?
A. Alt + F4  B. Ctrl + C
C. Ctrl + W  D. Ctrl + Q

4)  What  is  the  shortcut  to  replace  text  in  a  document?
A. Ctrl + R  B. Alt + R
C. Ctrl + H  D. All Of Above

5)  Which combination of keys used as a shortcut for go to a page?
A. Alt + G  B. Ctrl + G
C. Ctrl + F  D. All Of Above

6)  Shortcut to undo an action is _______?
A. Ctrl + A  B. Ctrl + Z
C. Ctrl + Esc  D. Ctrl + U

7)  What is the shortcut to change the font?
A. Ctrl + F  B. Alt + Ctrl + F
C. Shift + Alt + F  D. Ctrl + Shift + F

8)  By  which  shortcut  we  can  increase  the  font  size of the selected text?
A.  Ctrl + Up Arrow
B.  Ctrl + Shift + Up Arrow
C. Ctrl + Shift + >  D. Ctrl + >

9)  What  is  the  shortcut  key  you  can  press  to  create a copyright symbol?
A. Alt+Ctrl+C  B. Ctrl + Shift + C
C. Alt + C  D. Ctrl + C

10)  To move the cursor page to page of document
A. Ctrl+PgUp  B. Ctrl+PgDn
C. Both of above  D. None of above

11)  Verification  of  a  login  name  and  password  is known as:
A. configuration  B. accessibility
C. authentication  D. logging in
E. None of these

12)  Which of the following would most likely NOT
be a symptom of a virus?
A.  Existing program files and icons disappear
The CD-ROM stops functioning.
B.  The  Web  browser  opens  to  an  unusual  home
page.
C.  Odd  messages  or  images  are  displayed  on  the
screen.
D. None of these

13)  The  ability  to  recover  and  read  deleted  or damaged files from a criminal’s computer is an example of a law enforcement specialty called:
A. robotics.  B. simulation.
C. computer forensics.  D. animation.

14)  Which of the following is NOT one of the four  major  data  processing  functions  of  a computer?
A.  gathering data
B.  processing data into information
C.  analyzing the data or information
D.  storing the data or information

15)  ____________  tags,  when  placed  on  an  animal,  can  be  used  to  record  and  track  in  a  database all of the animal’s movements.
A. POS  B. RFID
C. PPS  D. GPS

16)  Surgeons  can  perform  delicate  operations  by manipulating  devices  through  computers instead of manually. This technology is known as:
A. robotics.  B. computer forensics.
C. simulation.  D. forecasting.

17)  ____________  is  the  study  of  molecules  and  structures  whose  size  ranges  from  1  to  100  nanometers.
A. Nanoscience  B. Microelectrodes
C. Computer forensics  D. Artificial intelligence

18)  ____________ is the science that attempts to  produce machines  that  display  the  same  type  of intelligence that humans do.
A. Nanoscience  B. Nanotechnology
C.  Simulation
D.  Artificial intelligence (AI)

19)  ____________  is  data  that  has  been  organized  or  presented  in  a  meaningful  fashion.
A. A process  B. Software
C. Storage  D. Information

20)  The  name  for  the  way  that  computers  manipulate data into information is called:
A. programming.  B. processing.
C. storing.

Answers :

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
C B C C B B D C A C C B C C B A A D D B
Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO