IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Tuesday, 17 May 2016

Computer Awareness Quiz for SBI & IBPS Exams Set 2

1)  Which of the following is not valid version of  MS Office?
A. Office XP  B. Office Vista
C. Office 2007  D. None of above

2)  The key F12 opens a
A. Save As dialog box  B. Open dialog box
C. Save dialog box  D. Close dialog box

3)  Borders can be applied to
A. Cells  B. Paragraph
C. Text  D. All of above

4)  Portrait and Landscape are
A. Page Orientation  B. Paper Size
C. Page Layout  D. All of above

5)  Laser printer is a type of?
A. Impact printing  B. Non impact printing
C. Both of above  D. None of above

6)  Tiny  droplets  of  coloured  ink  and  nozzle  is associated with?
A. Dot matrix  B. Laser Printer
C. Inkjet printer  D. Daisy wheel printer

7) Which  among  following  is  associated  with  monitor?
A. CRT  B. ALU
C. CU  D. ARU

8)  What is full form of LCD?
A. Liquid catalogue display  B. Liquid crystal display
C. Liquid crystal data  D. Liquid code display

9)  Which  among  following  are  used  for  printing  big charts, drawings, maps and 3 dimensional  illustrations  specially  for  architectural  and  designing purposes?
A. Mouse  B. Printers
C. Plotters  D. Speakers

10)  Output devices are commonly referred as?
A. Hosts  B. Receivers
C. Dumbs  D. Terminals

11)  A binary number with 4 bits is called a?
A. Bytes  B. Bits
C. Nibble  D. Dibble

12)  A stack in a digital computer is a part of the?
A. ALU  B. Memory unit
C. Conrtol Unit  D. Monitor

13)  Which  of  the  following  Key  is  not  found  in  normal computers / laptops?
A. turn key  B. alt key
C. del key  D. shift key

14)  What is the correct full form of VLSI?
A.  Very Large Scale Integration
B.  Very large Software Integration
C.  Very large Scale Implementation
D.  Very Large Software Implementation

15)  Which  of  the  following  generation  of computers  is  associated  with  artificial intelligence?
A. First  B. Second
C. Third  D. Fifth

16)  Which  of  the  following  was  used  in  programming the first computers?
A. Object code  B. Source Code
C. Machine Language  D. Assembly Language

17)  Which among the following is not a security / privacy risk?
A. Spam  B. Hacking
C. Virus  D. Phishing

18)  Alerts are mostly appear in ______?
A. Check Box  B. Combo Box
C. Dialog Box  D. None of these

19)  Consider the following:
1. Software  2. Hardware
3. Internet Programmes
The terms Bug and Debugging are generally used in
which among the above?
A. 1 & 2  B. 2 & 3
C. 1 & 3  D. 1, 2 & 3

20)  The keystrokes Ctrl + I is used to
A.  Increase font size
B.  Inserts a line break
C.  Applies italic format to selected text
D. Indicate the text should be bold

 

Answers :

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
B A D A B C A B C D B B A A D C A C C C

21  B  22  A  23  D  24  A  25  B
26  C  27  A  28  B  29  C  30  D
31  B  32  B  33  A  34  A  35  D
36  C  37  A  38  C  39  C  40  C
41  C

Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO