IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Wednesday, 23 March 2016

Computer Awareness Practice Set 2 for IBPS & SBI Exams

1. Virtual memory is?
1)  Memory  on  the  hard  disk  that  the  CPU  uses an extended RAM
2) in RAM
3) only necessary if you do not have any RAM  in your computer
4) a back up device for floppy disks
5) None of these

Answer : 1

2.  _______  is  the  process  of  finding  errors  in software code?
1) Compiling
2) Testing
3) Running
4) Debugging
5) None of these

Answer :2

3.  What is the shortcut key to "Undo" the last
action in a document?
1) Ctrl + X
2) Ctrl + Y
3) Ctrl + Z
4) Ctrl + U
5) None of these

Answer :3

4.  The  programs  which  are  as  permanent  as  hardware and stored in ROM is known as
1) Hardware
2) Software
3) Firmware
4) ROM ware
5) None of these

Answer: 3

5.  For  creating  a  document,  you  use __________Command at File Menu.
1) Open
2) Close
3) New
4) Save
5) None of these

Answer :3

6.  Computer uses the  _________number system  to store data and perform calculations.
1) Binary
2) Octal
3) Decimal
4) Hexadecimal
5) None of these

Answer: 1

7.  _________is  the  process  of  carrying  out  commands
1) Fetching
2) Storing
3) Decoding
4) Executing
5) None of these

Answer: 4

8.  In  word,  when  you  indent  a  paragraph,  you______
1)  push  the  text  in  with  respect  to  the margin
2) change the margins on the page
3) move the text up by one line
4) move the text down by one line
5) None of these

Answer :1

9. ASCII stands for ________
1) American Special Computer for Information Interaction
2) American  Standard  Computer  for Information Interchange
3) American  Special  Code  for  Information Interchange
4) American Special Computer for Information Interchange
5) American Standard Code for Information Interchange

Answer :5

10.  Which  of  the  following  is  used  by  the  browser  to  connect  to  the  location  of  the  Internet resources ?
1) Linkers
2) Protocol
3) Cable
4) URL
5) None of these

Answer : 4

11.  ……….is  the  process  of  dividing  the  disk  into tracks and sectors.
(1) Tracking
(2) Formatting
(3) Crashing
(4) Allotting
(5) None of these

Answer : 2

12.  What  is  the  permanent  memory  built  into  your computer called?
(1) RAM
(2) Floppy
(3) CPU
(4) CO-ROM
(5) ROM

Answer : 5

13.  Which  computer  memory  is  used  for storing  programs  and  data  currently  being  processed by the CPU?
(1) Mass memory
(2) Internal memory
(3) Non-volatile memory
(4) PROM
(5) None of these

Answer : 2

14.  Changing  an  existing  document  is  called _____ the document.
1) Creating
2) Editing
3) Modifying
4) Adjusting
5) None of these

Answer : 2

15. What is backup?
1) Adding more components to your network
2) Protecting  data  by  copying  it  from  the  original source to a different destination
3) Filtering old data from the new data
4) Accessing data on tape
5) None of these

Answer : 2

 

Also Read :

Computer Awareness Practice Set 1 for IBPS & SBI Exams

Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO