IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Friday, 26 February 2016

ssc cgl quantitative aptitude questions and answers set 2

frinds Here Set 2 on ssc cgl quantitative aptitude questions  practice and Find Set 1 here

1. The average of 5 consecutive even numbers A, B,C,D and E is 52. What is the product of B and E?
(a) 2916
(b) 2988
(c) 3000
(d) 2800
(e) None of these

2. The  average of  5 consecutive  numbers A,  B,  C,  D and E is 48. What is the product of A and E?
(a) 2162
(b) 2208
(c) 2024
(d) 2800
(e) None of these

3. A car owner buys petrol at `7.50, `8.00 and `8.50 per  litre  for  three  successive  years.  What approximately is his average cost per litre of petrol  if he spends  `4000 each year ?
(a) `8
(b) `9
(c) `7.98
(d) `8.50
(e) None  of  these

4.The average of 5 consecutive even number A, B, C, D and E is 34. What is the product of B and D?
(a) 1088
(b) 1224
(c) 1368
(d) 1152
(e) None of these

5. In a mixture of 45 litres, the ratio of milk and water is  4   :  1.  How  much  water  must  be  added  to  make the  mixture  ratio  3  :  2  ?
(a) 72 litres
(b) 24 litres
(c) 15 litres
(d) 1.5  litres

6. In three vessels, the ratio of water and milk is 6 : 7, 5 : 9 and 8 : 7, respectively. If the mixtures of the three vessels are mixed together, then what  will be the ratio of water and milk?
(a) 2431 : 3781
(b) 3691 : 4499
(c) 4381 : 5469
(d) None of these

7. A mixture (40 litres) contains tonic and water in the ratio 3 : 1. To make the ratio 7 : 2, how much additional amount of water is required?
(a) 5 litres
(b) 4 litres
(c) 3 litres
(d) 2 litres
(e) None of these

8. How many kg of tea worth `25 per kg must be blended with 30 kg of tea worth `30 per kg so that by selling the blended variety at  `30 per kg there should  be a gain of 10%?
(a) 32 kg
(b) 40 kg
(c) 36 kg
(d) 42 kg
(e) None of these

9. How many kg of sugar costing  `5.75 per kg should be mixed with 75 kg of cheaper sugar costing `4.50 per kg so that the mixture is worth  `5.50 per kg ?

(a) 350 kg
(b) 300 kg
(c) 250 kg
(d) 325 kg
(e) None of these


10. A  mixture  of  glycerine  and  water  contains  35% glycerine  by  weight. Twenty  five grams  of water  is added  to  such  100  grams  of  mixture.   What  %  of glycerine by weight is there in the new mixture?
(a) 25
(b) 23
(c) 29
(d) 28
(e) None of these

 

Answers :

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
D E C D C B D C B D
Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO