IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Tuesday, 29 December 2015

IBPS SO Quantitative Aptitude practice quiz

Directions (1-5) : In each question below, a number series is given in which one number is wrong. Find out the wrong number.

1. 484 240 120 57 26.5 11.25 3.625
(1) 240
(2) 120
(3) 57
(4) 26.5
(5) 11.25
Ans: 2

2. 3 5 13 43 176 891 5353
(1) 5
(2) 13
(3) 43
(4) 176
(5) 891
Ans: 4

3. 6 7 16 41 90 154 292
(1) 7
(2) 16
(3) 41
(4) 90
(5) 154
Ans: 5

4. 5 7 16 57 244 1245 7506
(1) 7
(2) 16
(3) 57
(4) 244
(5) 1245
Ans: 1

5. 4 2.5 3.5 6.5 15.5 41.25 126.75
(1) 2.5
(2) 3.5
(3) 6.5
(4) 15.5
(5) 41.25
Ans: 3

6. The simple interest accrued on an amount of ` 40,000 at the end of three years is ` 12,000. What would be the compound interest accrued on the same amount at the same rate in the same period ?
(1) ` 18,765
(2) ` 15,350
(3) ` 21, 555
(4) ` 13,240
(5) None of these
Ans: 4

7. 42 women can do a piece of work in 18 days. How many women would be required do the same work in 21 days ?
(1) 36
(2) 24
(3) 30
(4) 44
(5) None of these
Ans: 1

8. Vishakha spent ` 68, 357 on the renovation for her home, ` 25,675 on buying music system and the remaining 28% of the total amount she had as cash with her. What was the total amount ?
(1) ` 94, 032
(2) ` 36,568
(3) ` 1,30,600
(4) Can not be determined
(5) None of these
Ans: 3

9. A, B and C invested different amounts in a business for 4 months, 6 months and 12 months respectively. B's investment was 2 times A's investment and C's investment was 2.5 times A's investment. If at the end of the year, they together received an amount of ` 5,819/- as profit, what was B's share in the profit?
(1) ` 1,404
(2) ` 1,428
(3) ` 1,518
(4) ` 1,536
(5) ` 1,644
Ans: 3

30. Six years ago, the respective ratio between the ages of Sia and her father that time was 1 : 7. The difference between the age of Sia's father and Sia is 36 years. What will be Sia's age 5 years from now?
(1) 13 years
(2) 15 years
(3) 21 years
(4) 17 years
(5) 19 years
Ans: 2Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO