IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Wednesday, 23 December 2015

IBPS SO English Test Practice 1

Direction : In Question nos.1 to 5, some part of the sentences have errors and some are correct. Find out which part of a sentence has an error

1. The charges in this hospital are less than the hospital near my house.
(A) No error
(B) The charges in this hospital
(C) the hospital near my house
(D) are less than
Ans: c

2. Wherever they go Indians easily adapt to local circumstances.
(A) No error
(B) Indians easily adapt to
(C) Wherever they go
(D) local circumstances
Ans: b

3. You will get all the information if you read this booklet carefully
(A) You will get
(B) No error
(C) all the information
(D) if you read this booklet carefully
Ans: b

4. He asked me why did I call him a rogue.
(A) him a rogue
(B) why did I call
(C) No error
(D) He asked me
Ans: b

5. There is still little tea left in the cup.
(A) No error
(B) little tea
(C) There is still
(D) left in the cup
Ans: b


Directions : In Question nos.6 to 10, sentences given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each  question.

6. There are not many men who are so famous that they are frequently referred to by their ........ only.
(A) Initials
(B) signatures
(C) Pictures
(D) short names
Ans: a

7. He is too important ........ any delay.
(A) to tolerate
(B) to tolerating
(C) For tolerating
(D) with tolerating
Ans: a

8. She cooks, washes dishes, does her homework and ........
(A) relaxing then
(B) then relaxing
(C) is then relaxing
(D) then relaxes
Ans: d

9. ......... differences on matters of principles, they all agree on the demand of hike in salary?
(A) Despite their
(B) Despite of the
(C) Despite for their
(D) Despite of their
Ans: a

10. For many centuries in Indian History there was no city so famous ....... the city of Ujjain.
(A) As
(B) such as
(C) Like
(D) so like
Ans: a




Direction : In Question nos. 11 to 17, four alternative are given for the Idiom/Phrase underlined in the sentence. Choose the alternative which best  expresses the meaning of the Idiom/Phrase

11. To hit the nail right on the head
(A) To do the right thing
(B) To destroy one’s reputation
(C) To announce one’s fixed views
(D) To teach someone a lesson
Ans: a

12. To beg the question
(A) To refer to
(B) To take for granted
(C) To raise objections
(D) To be discussed
Ans: b

13. At the drop of a hat
(A) without any hesitation
(B) To take for granted
(C) A good idea or plan
(D) To present a counter argument
Ans: a

14. Jump on the bandwagon
(A) Keep something away
(B) Join a popular trend
(C) Say something exactly right
(D) To go to bed
Ans: b

15. Hit the hay
(A) Say something exactly right
(B) A good idea or plan
(C) Keep something away
(D) To go to bed
Ans: d

16. Not a spark of decency
(A) Someone who lacks intelligence
(B) No manners
(C) Keep something away
(D) To go to bed
Ans: b

17. Whole nine yards
(A) Always
(B) Intelligent Person
(C) Everything
(D) A good idea or plan
Ans: c

Directions : In Question nos. 18 to 24, in the following question, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given  sentence.

18. Extreme old age when a man behaves like a fool
(A) Imbecility
(B) Senility
(C) Dotage
(D) Superannuation
Ans: c

19. A person who insists on something
(A) Disciplinarian
(B) Stickler
(C) Instantaneous
(D) Boaster
Ans: b

20. Leave or remove from a place considered dangerous
(A) Evade
(B) Avoid
(C) Evacuate
(D) Exterminate
Ans: c

21. A person interested in collecting, studying and selling of old things
(A) Antiquarian
(B) Junk-dealer
(C) Crank
(D) Archaeologist
Ans: a

22. A person who tries to deceive people by claiming to be able to do wonderful things
(A) Mountebank
(B) Imposter
(C) Magician
(D) Trickster
Ans: d

23. One who does not marry, especially as a religious obligation
(A) Bachelor
(B) Virgin
(C) Celibate
(D) Recluse
Ans: c

24. Having superior or intellectual interests and tastes
(A) Elite
(B) Fastidious
(C) Sophisticated
(D) Highbrow
Ans: d


Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO