IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Monday, 14 December 2015

English Prepare : Similar Words


Each of the following items consists of a word in capital letters, followed by four words or group of words. Select the word or group of words that is most similar in meaning to the word in capital letters.
1. BEMOAN
a) Lament 
b) Pacify 
c) Request 
d) Imagine
Ans: a

2. PROSAIC
a) Dull and ordinary 
b) Slow and steady 
c) Grand 
d) Precious
Ans: a

3 ELOQUENT
a) Ambiguous 
b) Graceful 
c) Fluent 
d) Productive
Ans: c

4. FRAIL
a) Astute 
b) Delicate 
c) Foolish 
d) Immature
Ans: b

5. DERELICT
a) Derogatory 
b) Depressing 
c) Ramshackle 
d) Sluggish
Ans: c

6. INJUNCTION
a) Embargo 
b) Injustice 
c) Ruling 
d) Reproach
Ans: a

7. IMPLORE
a) Entreat 
b) Put into Practice 
c) Interfere 
d) Transmit
Ans: a

8. GROTESQUE
a) Boring 
b) Gripping 
c) Monstrous 
d) Obnoxious
Ans: c

9. PERTINENT
a) Dependable 
b) Relevant 
c) Remarkable 
d) Sensible
Ans: b

30. ESCALATE
a) Rise 
b) Diminish 
c) Roll on 
d) Spiral
Ans: a

10. FLIPPANT
a) Disrespectful 
b) Polite 
c) Serious 
d) Wrong
Ans: a

12. ALACRITY
a) Cleanliness 
b) Cleverness 
c) Eagerness 
d) Reluctance
Ans: c

13. BLEMISHES
a) Qualities 
b) Faults 
c) Bruises 
d) Vices
Ans: b

14. INCESSANT
a) Uncertain 
b) Ceaseless 
c) Unshaken 
d) Successive
Ans: b

15. CRYPTIC
a) Elaborate 
b) Obscure 
c) A warning 
d) Cautionary
Ans: b

16. CLEMENCY
a) Harshness 
b) Mercy 
c) Stiffness 
d) Seriousness
Ans: b

17. ABOMINABLE
a) Disgusting 
b) Lovable 
c) Abusive 
d) Undisciplined
Ans: a

18. SCOWL
a) Scar 
b) Frown 
c) Pimple 
d) Smile
Ans: b

19. EXONERATE
a) Absolve 
b) Implicate 
c) Exempt 
d) Entangle
Ans: a

20. ARRAIGN
a) Punish 
b) Pardon 
c) Summon 
d) Indict
Ans: d

21. SKIRMISH
a) Fight 
b) Contact 
c) Enmity 
d) Relations
Ans: a

22. GAUCHE
a) Vain 
b) Tactless 
c) Rich 
d) Polished
Ans: b

23. ABORTIVE
a) Futile 
b) Unyielding 
c) Effective 
d) Methodical
Ans: a

24. SALUBRIOUS
a) Healthy 
b) Outdoor 
c) Spacious 
d) Luxurious
Ans: a

25. CANTANKEROUS
a) Talkative 
b) Aggressive 
c) Quarrelsome 
d) Obedient
Ans: c
Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO