IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Sunday, 22 November 2015

SYNONYMS / HOMONYMS English Prepare set 2

Directions : Choose the word which is most nearly the SAME in meaning as the word or group of words given in capitals in each questions

1. GARNISH
a. paint
b. garner
c. adorn
d. abuse

 

2. FRUGALITY
a. foolishness
b. extremity
c. enthusiasm
d. economy

 

3. FORAY
a. incursion
b. contest
c. ranger
d. intuition

 

4. GARRULITY
a. credulity
b. sensility
c. loquaciousness
d. speciousness

 

5. FURORE
a. excitement
b. worry
c. flux
d. anteroom

 

6. TRAVERSE
a. mingle
b. frustrate
c. taken
d. cross

 

7. PAY
a. offer
b. settle
c. remit
d. return

 

8. PROVIDED
a. equipped
b. attached
c. furnished
d. bestowed

 

9. SOUNDED
a. heard
b. hinted
c. appeared
d. looks

 

10. COURSE
a. Syllabus
b. training
c. rough
d. period

 

11. MUTTERED
a. cursed
b. found
c. told
d. said

 

12. ACCESSORY
a. joint
b. additional
c. complimentary
d. parts

 

13. CONFESS
a. apologise
b. acknowledge
c. admit
d. pardon

 

14. NOSTALGIA
a. ambition
b. home - sickness
c. cowardice
d. blind faith

 

15. PUERILE
a. childish
b. considerable
c. cowardly
d. abusive

Answers :

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
C D A C A D D C B A D B B B A

 

IBPS PO Main Exam Score/ Marks Cut Off

SSC upcoming notifications

Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO