IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Monday, 23 November 2015

SYNONYMS English Prepare set 3 for bank exams (IBPS &SBI)

1. ABDICATE
a. renounce
b. accept
c. win
d. lose heart

 

2. AUDACIOUS
a. brilliant
b. bold
c. powerful
d. frightening

 

3. IMPUTATION
a. act of charging
b. insolence
c. entreaty
d. making useless

 

4. STIMULATE
a. decide
b. instruct
c. suggest
d. excite

 

5. ORIGINATE
a. basic
b. create
c. propose
d. inculcate

 

6. LENGTH
a. long
b. measurement
c. type
d. extent

 

7. EXTRICATE
a. pull
b. free
c. tile
d. complicate

 

8. INSOLVENT
a. poor
b. bankrupt
c. penniless
d. broke

 

9. STRINGENT
a. dry
b. strained
c. rigorous
d. shrill

 

10. INEXPLICABLE
a. confusing
b. unaccountable
c. chaotic
d. unconnected

 

11. GRATIFY
a. appreciate
b. frank
c. indulge
d. pacify

 

12. UNCOUTH
a. ungraceful
b. rough
c. slovenly
d. dirty

 

13. LYNCH
a. hang
b. madden
c. kill
d. shoot

 

14. LAUD
a. lord
b. eulogy
c. praise
d. extolled

15. METEORIC
a. brilliant but brief
b. celestial
c. pertaining to the metric system
d. like a star

 

Answers :

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
A B A D B D B B C B D C C C A

SSC Upcoming Notifications

SBI Recruitment Upcoming Press Released

Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO