IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Wednesday, 25 November 2015

Find SPELLING/ DETECTING MIS-SPELT WORDS Practice Set 1

Directions: In each question below FOUR words(a), (b), (c) and (d) are given, one of which MAY BE WORNGLY SPELT. Find out that word, the spelling of which is WORNG. The number of that word is the answer. If all the four words are spelt correctly, the answer is (e), i.e., “All correct”

1.
(a) rational
(b) survival
(c) demolish
(d) release
(e) All correct

2.
(a) reproach
(b) actualize
(c) gathering
(d) clothing
(e) All correct

3.
(a) garbage
(b) couragious
(c) criminal
(d) regular
(e) All correct

4.
(a) competition
(b) cautiously
(c) mathematics
(d) miscellaneous
(e) All correct

5.
(a) enthusistic
(b) surrender
(c) impression
(d) harmonise
(e) All correct

6.
(a) prosecute
(b) surpass
(c) accompany
(d) immoveable
(e) All correct

7.
(a) extremely
(b) pleasant
(c) credibility
(d) intermittent
(e) All correct

8.
(a) questionable
(b) shadow
(c) dynamic
(d) intermittent
(e) All correct

9.
(a) treatment
(b) pioneer
(c) luminous
(d) emergency
(e) All correct

10.
(a) perspective
(b) licquidity
(c) distinct
(d) companion
(e) All correct

11.
(a) presant
(b) avoid
(c) through
(d) villager
(e) All correct

12.
(a) mosquitoes
(b) buffaloes
(c) bullocks
(d) chickens
(e) All correct

13.
(a) kitchen
(b) common
(c) collage
(d) quit
(e) All correct

14.
(a) consequences
(b) specimen
(c) recommendation
(d) instructor
(e) All correct

15.
(a) accepted
(b) mentioned
(c) upportunity
(d) physician
(e) All correct

16.
(a) pionear
(b) neighbor
(c) harmony
(d) propriety
(e) All correct

17.
(a) instantly
(b) comfortable
(c) enforcement
(d) wisedom
(e) All correct

18.
(a) enhance
(b) assumption
(c) vehical
(d) prisoner
(e) All correct

19.
(a) noteworthy
(b) pecular
(c) priority
(d) triangular
(e) All correct

20.
(a) viollence
(b) heredity
(c) conclusion
(d) engagement
(e) All correct

21.
(a) farmer
(b) Octuber
(c) labourers
(d) country
(e) All correct

22.
(a) receive
(b) severe
(c) beautifully
(d) governor
(e) All correct

 

Answers :

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
E E B D A D E E E B A
12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
E C E C A D C B A B E
Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO