IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Friday, 20 November 2015

Fill in The Blanks –English Prepare set 6

1. The doctor asked ...... there were any relatives of the patient present
a. if
b. that
c. how
d. whether
e. why

 

2. This pen is .......... two hundreds rupees
a. sold
b. worth
c. price
d. availed
e. less

 

3. The .......... of the businessman’s unnatural death has not been established.
a. motive
b. reason
c. cause
d. result

 

4. He .......... at M.F. Hussain’s painting in delight.
a. peered
b. stared
c. gazed
d. glanced

 

5. A person who readily ...... whatever is said to him is called credulous.
a. accepts
b. believes
c. rejects
d. forgets

 

6. He was ........ for the book but was unable to locate it.
a. finding
b. seeing
c. looking
d. seeking

 

7. The old gentleman ...... to be a very good friend of my grandfather
a. turned out
b. turned up
c. turned down
d. turned in

 

8. His ........ arrival gave all of us pleasant surprise
a. uncertain
b. informed
c. unnoticeable
d. sudden
e. irregular

 

9. They had to face a lot of ........ because of their disgraceful action.
a. outcomes
b. humiliation
c. sympathy
d. practices
e. compliments

 

10. Despite repeated ........, he did not give up his efforts
a. failures
b. successes
c. attempts
d. strokes
e. encouragements

 

11. Our proposal was accepted and therefore we are very ............
a. relevant
b. disturbed
c. pleasure
d. cheering
e. elated

 

12. We found him very .......... even at the age of eighty.
a. tired
b. small
c. nervous
d. old
e. active

 

13. The police had to use force to ........ the rioting mob and establish law and order
a. provoke
b. beat
c. outnumber
d. control
e. punish

 

14 If you fail to ......... your authority properly, they will remove you.
a. know
b. exercise
c. work
d. challenge
e. encounter

 

15. Result of all these plans would be ....... if they are not properly implemented
a. futile
b. fruitful
c. destroyed
d. encouraged
e. accepted

Answers :

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
A B C C B C A D B A E E D B A

Also Read :

last Six Months Current Affairs pdf

SSC Upcoming Notifications

Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO