IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Tuesday, 17 November 2015

Fill in The Blanks –English Prepare set 4

Directions : Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

1. I was filled with ........ while hearing my old favourite songs.
a. commotion
b. empathy
c. creativity
d. nostalgia

2. It is ........... that we should remember him on his birthday
a. appreciating
b. critical
c. loving
d. fitting

3. His ways of doing things are ........ with my thinking and perceptions.
a. inspired
b. incompatible
c. infatuated
d. inconsequent

4. Lack of money ........ me badly in my pursuit of highter education
a. diverted
b. ventured
c. damaged
d. handicapped

5. ........ of these measures in increasing agricultural production will be known shortly
a. Propensity
b. Efficacy
c. Advocacy
d. Vitality

6. He was very angry as usual. However, his angry words ........ me.
a. jolted
b. criticised
c. fluttered
d. thwarted
e. ostructed

7. I was ......... in a lurch by all; even by my close friends
a. put
b. kept
c. left
d. met
e. sent

8 The peasant refused to grovel ... . . the feet of his master
a. on
b. about
c. upon
d. at
e.by

9. It is dangerous to intrude ..... the enemy’s camp
a. in
b. into
c. on
d. through
e. by

10. President Saddam Hussein has lived ..... the gun all his life
a. with
b. for
c. by
d. on
e. through

11. The mother was anxious ....... the safety of her son.
a. at
b. about
c. for
d. upon
e. with

12. A good judge never jumps ..... the conclusion
a. to
b. at
c. on
d. for
e. with

13. Please do not ..... me now, I am very busy. I will look into it tomorrow
a. demand
b. disturb
c. expect
d. worry
e. explain

14. A new shop ...... started in that building, since last week
a. is
b. would be
c. have been
d. has been
e. will be

15. The passengers were very happy .... the friendly and warm treatment given to them
a. by
b. to
c. with
d. about
e. from

 

Answers :

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
D D B D B A C D B C B A B D C

Also Read :

last Six Months Current Affairs pdf

SSC Upcoming Notifications

Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO