IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Tuesday, 17 November 2015

Fill in The Blanks –English Prepare set 3

Directions : Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

31. Leadership defines what the future should be like and ....... people with that vision
a. aligns
b. develops
c. trains
d. encourages

32. We upset ourselves by responding in an ..... manner to someone else’s actions
a. invalid
b. irrational
c. arduous
d. arguable

33. All the people involved in that issue feel a great..... to his suggestion.
a. contradiction
b. adherence
c. indifference
d. repugnance

34. This election will be remembered as much for its anti - incumbency mood as for its ..... mandate.
a. invincible
b. rational
c. unprecedented
d. deliberate

35. How do you expect us to stay in such a ..... building even if it can be hired on a nominal rent?
a. scruffy
b. disperate
c. fragmented
d. robust

36. ........... efforts from all concerned are required to raise the social and economic condition of our countrymen.
a. Perpetual
b. Dynamic
c. Massive
d. Exploring

37. Many companies see technology as a ...... for a whole host of business problems
a. conration
b. preference
c. linking
d. panacea

38. All of us must endeavour to .......... the miseries of poor.
a. augment
b. elaborate
c. discourage
d. mitigate

39. The chief guest came into the room .... by the chairman of the company
a. watched
b. allowed
c. joined
d. preceded

40. I like to talk to him. He is ....... to reason.
a. amenable
b. conducive
c. accessible
d. congenial.

41. The ship waited till the storm ........ before sailing out to sea.
a. evaporated
b. consolidated
c. abated
d. normalised

42. All the respondents should express their ..... views in this questionnaire
a. convenient
b. confident
c. candid
d. favourable

43. What you say may be true, but I hold exactly the........ view of it.
a. logical
b. obverse
c. concerned
d. analytical

44. I kept on ........ at him till I remembered who he was.
a. gazing
b. peeking
c. winking
d. dashing

45. It is sad that I could not ........ the situation to my advantage
a. encounter
b. culminate
c. fluster
d. exhibit

Answers :

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
A B D C A A D D D A C C B A D

 

Also Read :

last Six Months Current Affairs pdf

SSC Upcoming Notifications

Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO