IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Monday, 14 March 2016

Fill in The Blanks –English Prepare set 1

Directions : Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
1. Indications are that the Government is ..... to the prospect of granting bonus to the striking employees.
a. aligned
b. obliged
c. reconciled
d. relieved
e. authorised
 
2. Shivalal ...... classical music. He always prefers Bhimsen Joshi to Asha Bhosale and Pandit Jasraj to Kumar Sanu.
a. adores
b. apprehends
c. encompasses
d. cultivates
e. cares
 
3. As a general rule, politicians do not .... centrestage.
a. forward
b. forbid
c. forgive
d. forsake
e. foster
 
4. The .... study on import of natural gas from Iran through a pipeline would be completed shortly
a. natural
b. calculated
c. economic
d. feasibility
 
5. His party is solely to be blamed for the political .......... in the country
a. devaluation
b. revival
c. advocacy
d. stalemate
 
6. We still have not given our ...... to conduct the survey of natural resources in our state.
a. projection
b. consent
c. request
d. compliance
 
7. We cannot go on strike every year. Now that we have gone on strike we must ...... this issue.
a. clinch
b. culminate
c. cross
d. canvass
 
8. Man is ............ ; however, he is more in need of mental companionship than of physical companionship
a. egoistic
b. biological
c. emotional
d. gregarious
 
9. He is the best man for this job. He has mental .... to carry it out.
a. predilection
b. durability
c. adroitness
d. persuasion
 
10. I was totally ..... by his line of thinking and could not put forth any argument
a. demolished
b. non - plussed
c. exhausted
d. refuted
 
11. When Varun left the cocktail party he was as .... as a judge
a. sober
b. drunk
c. brave
d. wise
 
12. Rama was so badly injured that he needed .... care in the hospital.
a. extensive
b. little
c. deep
d. intensive
 
13. We had to pay more taxi fare because the driver brought us by a .......... route.
a. circular
b. circumscribed
c. longest
d. circuitous
 
14. Many ...... decisions were taken at the meeting
a. hectic
b. historic
c. histroical
d. histrionic
 
15. If our friends, are not able to take us in their car, we must make ...... arrangements to go to the airport.
a. alternative
b. another
c. alternate
d. possible
 
Answers :
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
C A D D D B A C C B D D D B A






























Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO