IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Wednesday, 25 November 2015

Current Affairs Quiz: November 4th 2015


1. First World Indigenous Games has begun in which country?
a) Russia
b) Spain
c) Brazil
d) China
 
2. IOC honorary member died recently. Name him.
a) AjayKumar
b) Akshay Kumar
c) Abhay Kumar
d) Ashwini Kumar
 
3. Who among the following has won 17th International Frederic Chopin Piano competition in Poland?
a) Seong-Jin Xyo
b) Seong-Kim Cho
c) Seong-Jin Cho
d) Seong-Long Cho
 
4. Maharashtra Government has declared………………villages as drought-hit.
a) 4,708
b) 14,708
c) 24,708
d) 34,708
 
5. Veteran Kannada film-maker passed away. Name him.
a) KSL Swamy
b) G. V. Iyer
c) M. R. Vittal
d) K. R. Vittal
 
6. Which two states have lifted ban on Maggi Noodles?
a) Karnataka and Gujarat
b) Kerala and Gujarat
c) Tamilnadu and Gujarat
d) Andhra Pradesh and Gujarat
 
7. …………..Government announced 50,000 rupees monthly pension to Yash Bharti awardees.
a) MP
b) UP
c) Bihar
d) Rajasthan
 
8. Who among the following has retired from all forms of International Cricket recently?
a) Virendra Sehwag
b) VVS Laxman
c) MS Dhoni
d) Ashish Nehra
 
9. Global Maternal Newborn Health Conference 2015 was held in which city?
a) Costa Rica
b) Mexico City
c) Singapore
d) Hong Kong
 
10. Reliance Capital Asset Management has signed agreement to acquire Goldman Sachs mutual funds business in India for……..crore rupees.
a) 143
b) 243
c) 343
d) 443
 
ANSWER SHEET
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
C D C B A A B A B B





























































Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO