IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Wednesday, 25 November 2015

Current Affairs Quiz: November 3rd 2015


1. Which state government has announced New Integrated Licensing Policy 2015?
a) UP
b) Punjab
c) Haryana
d) Bihar
 
2. Saina Nehwal lost her world number one badminton ranking to whom among the following?
a) Jwala Gutta
b) Lee Xureui
c) Carolina Marin
d) Ashwini Ponappa
 
3. Who among the following Bollywood singer died recently?
a) Sameer
b) Labh Janjua
c) Ankit Srivastava
d) Jas Wahi
 
4. Which country will permanently station military unit in the Arctic by 2018?
a) UK
b) US
c) Russia
d) China
 
5. Union Government has cleared first batch of AMRUT projects for 89 cities worth……………..crore rupees.
a) 1786
b) 2786
c) 3786
d) 4786
 
6. Britain signed Strategic Investment Agreements for building three nuclear plants with…………………..
a) Spain
b) Indonesia
c) China
d) Japan
 
7. Who among the following has been appointed as first male member of NCW?
a) Amit Rawat
b) Alok Rawat
c) Ajay Rawat
d) Abhay Rawat
 
8. Zimbabwean President………………… was awarded with 2015 Confucius Peace Prize.
a) Robert Mugabe
b) Jim Mugabe
c) Rocky Mugabe
d) Ross Mugabe
 
9. Indian mountaineers has climbed an untouched mountain peak and named it after…………………..
a) APJ Abdul Kalam
b) Atal Bihari Bajapayee
c) Subhash Chandra Bose
d) Sardar Vallabh Bhai Patel
 
10. Which country has planned to form JV to develop overseas market for third-generation nuclear reactor Hualong 1?
a) Spain
b) Indonesia
c) China
d) Japan
ANSWER SHEET
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
C C B C B C B A A C




























































Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO