IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Wednesday, 25 November 2015

Current Affairs Quiz: November 2nd 2015


1. Who among the following was appointed as Head Coach of Kolkata Knight Riders?
a) Jacques Kallis
b) Jacques Bayliss
c) Trevor Bayliss
d) Trevor Kallis
 
2.Which state government has announced to open Sanskrit University at Mundri for Scheduled Castes?
a) UP
b) Punjab
c) Haryana
d) Bihar
 
3. Who among the following has won 2015 Formula 1 United States Grand Prix title?
a) Nico Rosberg
b) Lewis Hamilton
c) Daniel Ricciardo
d) Felipe Massa
 
4. Who among the following was appointed as DGP of Punjab?
a) Suresh Arora
b) Ashish Arora
c) Mahesh Arora
d) Ramesh Arora
 
5. Who among the following has become first Indian to win Silver Medal in Archery World Cup Final?
a) Abhishek Verma
b) Rajat Chauhan
c) Sandeep Kumar
d) Ramesh Bhatia
 
6. World Polio Day was observed globally on……. October.
a) 26
b) 27
c) 28
d) 29
 
7. Who among the following was honoured in UK with Lifetime Achievement Award & Sangeet Acharya Ratna?
a) Ratnamma and Sivasakthi Sivanesan
b) Nandakumara and Narmada Sivanesan
c) Sivasakthi kumara and Nandakumara Sivanesan
d) Nandakumara and Sivasakthi Sivanesan
 
8. India’s first AC double-decker Shatabdi train will run on……………..route.
a) Mumbai-Pune
b) Mumbai-Goa
c) Mumbai-Delhi
d) Mumbai-Bangalore
 
9. Andhra Pradesh has signed two memorandums with ………….. for development of the State.
a) US
b) UK
c) China
d) Japan
 
10. ………………..has clinched 1st ever bilateral ODI series in India.
a) Pakistan
b) West Indies
c) South Africa
d) Australia
 
ANSWER SHEET
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
A C B A A A D B D C





























































Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO