IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Wednesday, 25 November 2015

Current Affairs Quiz: November 1st 2015


1. Which country has launched third mapping satellite of Tianhui-1 series?
a) Japan
b) China
c) US
d) UK
 
2. Who among the following Indian-origin has sworn in as mayor of Bonn in Germany?
a) Ramesh-Alexander Sridharan
b) Ashok-Alexander Sridharan
c) Amar-Alexander Sridharan
d) Abhay-Alexander Sridharan
 
3. US President has designated ………………… as Envoy to US-led coalition fighting ISIS.
a) Brett Allen
b) General Gurk
c) Brett McGurk
d) General John Allen
 
4. Vice-President of…………………..Ahmed Adeeb was arrested on suspicion of links to a blast on President's boat.
a) Nigeria
b) Maldives
c) Egypt
d) Indonesia
 
5. Western Digital will buy…………for 19 billion US dollar.
a) Kingston
b) SanDisk
c) Sony
d) Intex
 
6. Who among the following has taken over as Chairman of AEC and Secretary of DAE?
a) Ratan Kumar Basu
b) Ratan Sinha
c) Sekhar Sinha
d) Sekhar Basu
 
7. Which among the following news channel has emerged as most watched Hindi channel?
a) Aaj Tak
b) Doordarshan
c) Zee News
d) ETV
 
8. Which state will commission 215 new power sub-stations in three years?
a) Punjab
b) UP
c) MP
d) Haryana
 
9. Who won Hero Women’s Indian Open 2015?
a) Vani Kapoor
b) Emily Kristine Pedersen
c) Aditi Ashok
d) Netra Abhimanyu
 
10. Who among the following has received the fifth Hridaynath Mangeshkar Award?
a) Jatin Lalit
b) Shankar Mahadevan
c) AR Rahman
d) Prasoon Joshi
ANSWER SHEET
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
B B C B B D B D B C




























































Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO