IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Tuesday, 3 November 2015

Computer Awareness Quiz for IBPS Clerk & PO set 6

1. The CPU of a computer?

(a) Understands only assembly language

(b) Understands machine language and high-level languages

(c) Understands only machine language

(d) Understands only high-level language

(e) Does not understand machine language

Ans: (c)

2. Which of the following is not a term related to the World Wide Web?

(a) Hyperlink

(b) Hypertext

(c) Website

(d) Homepage

(e) Keyboard

Ans: (e)

3. In order to change page margins in a word document

(a) Drag the scroll box on the scroll bars.

(b) Delete the margin boundaries on the ruler

(c) Right Click on the ruler

(d) Drag the margin boundaries on the ruler

(e) None of these

Ans: (d)

4. Pop-ups are a form of……………...on the World Wide Web?

(a) Instant Messaging

(b) Search Engines

(c) Browsers

(d) Mark-up Languages

(e) Online Advertising

Ans: (e)

5. Which of the following refers to the process of trading goods over the internet?

(a) E-seva

(b) E-trading

(c) E-Finance

(d) E-Sales

(e) E-Commerce

Ans: (e)

6. A…………. is a series of commands that is recorded so it can be played back, or executed,

Later

(a) Mail merge

(b) Merge printing

(c) Goal seek

(d) Macro

(e) None of these

Ans: (d)

7. Long text can be broken down into many lines within a cell. You can do this through

(a) Wrap Text in Format > Cells

(b) Justify in Edit > Cells

(c) Text Wrapping in Format > Cells, Layout tab

(d) All of these

(e) None of these

Ans: (c)

8. By default there are……. . worksheets in an

Excel file

(a) 2

(b) 3

(c) 4

(d) 5

(e) None of these

Ans: (b)

9. Total number of rows in Excel 756

(a) 65536

(b) 256

(c) 1024

(d) None of these

(e) None of these

Ans: (a)

10. A repository for data, usually covering specific topic is

(a) Database

(b) Data requisition

(c) Databank

(d) Data collection

(e) None of these

Ans: (c)

11. A standard tape recorder used to save or load computer information is known as

(a) Magnetic tape

(b) Cassette drive

(c) Punched paper tape

(d) Card punch

(e) None of these

Ans: (b)

12. Programs designed to perform specific tasks is known as

(a) System software

(b) Application software

(c) Utility programs

(d) Operating system

(e) None of these

Ans: (b)

13. A directly accessible appointment calendar is a feature of a resident package.

(a) CPU

(b) Memory

(c) Buffer

(d) ALU

(e) None of these

Ans: (b)

14. The term gigabyte refers to

(a) 1024 bytes

(b) 1024 kilobytes

(c) 1024 megabytes

(d) 1024gigabytes

(e) None of these

Ans: (c)

15. In latest generation computers, the instructions are executed

(a) Parallel only

(b) Sequentially only

(c) Both sequentially and parallel

(d) All of these

(e) None of these

Ans: (c)

16. Personnel, who design program, operate and maintain computer equipment refers to

(a) console-operator

(b) Programmer

(c) People ware

(d) System Analyst

(e) None of these

Ans: (c)

17. Which of the following require large computer memory?

(a) Imaging

(b) Graphics

(c) Voice

(d) All of these

(e) None of these

Ans: (d)

18. The person who writes instruction that tell the computer how to handle input information is

(a) Data entry operator

(b) Computer programmer

(c) Computer operator

(d) Keypunch operator

(e) None of these

Ans: (b)

19. A system which allows interaction between man and machine via some terminal device is

(a) Batch mode

(b) Interactive

(c) Real time

(d) Time sharing

(e) None of these

Ans: (b)

20. A computer midway between a micro and a

Main frame in size is

(a) Super computer

(b) Micro computer

(c) Minicomputer

(d) KIPS

(e) None of these

Ans: (c)

21. The capacity of a machine to perform tasks, normally requiring human intelligence, is

(a) KIPS

(b) Artificial

(c) Super computer

(d) Micro computer

(e) None of these

Ans: (b)

22. The terminal device often used in checking charge a card that offers both a limited keyboard

Input and visual output is the

(a) Intelligent terminal

(b) POS terminal

(c) Video display terminal

(d) Audio response unit

(e) None of these

Ans: (c)

23. The mechanical diskette drive in which you insert your diskette is connected to the computer’s

Bus

(a) Data

(b) Communication

(c) Address

(d) Parallel

(e) None of these

Ans: (b)

24. Modern computers are very reliable but they are not

(a) Fast

(b) Powerful

(c) Infallible

(d) Cheap

(e) None of these

Ans: (c)

25. What is the name of the display feature that highlights areas of the screen which require

Operator attention?

(a) Pixel

(b) Reverse video

(c) Touch screen

(d) Cursor

(e) None of these

Ans: (b) Advertisements

Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO