IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Wednesday, 28 October 2015

Current Affairs Quiz: October 5th 2015


1. Which country has launched a 20th new generation satellite into orbit that will support its global navigation and positioning network?
a) US
b) China
c) Russia
d) Japan
 
2. The International Day of Older Persons was observed on…… October worldwide.
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
 
3. The………………..flag was raised for the first time at United Nations headquarters in New York.
a) Palestinian
b) German
c) Iranian
d) Indian
 
4. Who among the following has sworn-in as 17th Governor of Manipur?
a) V Shanmuganathan
b) S Shanmuganathan
c) Y Shanmuganathan
d) N Shanmuganathan
 
5. Which country will chair Group of Twenty (G20) nations forum in year 2018?
a) China
b) Germany
c) Turkey
d) India
 
6. Who among the following has won 2015 SASTRA Ramanujan Prize?
a) Dr. Jack Tsimerman
b) Dr. Jacob Tsimerman
c) Dr. Jody Tsimerman
d) Dr. Johnny Tsimerman
 
7. Who among the following has been appointed as Chairman of Bhakra Beas Management Board?
a) S K Sharma
b) A B Agrawal
c) ) S K Agrawal
d) A B Sharma
 
8. Which among the following pair has won the Guangzhou Open women's doubles trophy?
a) Sania Mirza- Bethanie Mattek-Sands
b) Sania Mirza-Martina Hingis
c) Sania Mirza- Shilin Xu-Xiaodi You
d) Sania Mirza-Venus Williams
 
9. Which social media platform will test wireless broadband services in India?
a) Instagram
b) Twitter
c) Google
d) Facebook
 
10. Which city-based start-up has announced the launch of its portal that helps in preparing income-tax returns and their filing?
a) Delhi
b) Kolkata
c) Ahmadabad
d) Bangalore
 
ANSWER SHEET
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
B A A A D B A B D B

Also read :
IBPS PO Preliminary 2015 Expected Cut Off marks
Upcoming Bank exams 2015-2016































































Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO