IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Wednesday, 28 October 2015

Current Affairs Quiz: October 4th 2015


1. Who among the following has clinched her second title of the season at the Wuhan Open in central China?
a) Serena Williams
b) Venus Williams
c) Garbine Muguruza
d) Maria Sharapova
 
2. Which among the following pair has won Wuhan Open women's doubles trophy?
a) Sania Mirza- Camelia Begu
b) Sania Mirza-Martina Hingis
c) Sania Mirza- Monica Niculescu
d) Sania Mirza-Venus Williams
 
3. India's foreign reserves has declined by $............billion to $349.97 billion.
a) 1.04
b) 2.04
c) 3.04
d) 4.04
 
4. Which bank has become the first institution worldwide to launch m-Visa, a card-less and device-less solution to make the payments?
a) HDFC Bank
b) Axis Bank
c) Yes Bank
d) ICICI Bank
 
5. Bajaj Auto has launched its much-awaited RE60 quadricycle, which has been named…………
a) Boot
b) Cute
c) Qute
d) Brute
 
6. Which company has morphed into Alphabet Inc?
a) Twitter
b) Whatsapp
c) Google
d) Instagram
 
7. Union Government has released a commemorative postal stamp on which among the following?
a) Dr Kanshi Ram
b) Lal Bahdur Shastri
c) Dr Bhimrao Ramji Ambedkar
d) Subhash Chandra Bose
 
8. Who among the following has been honoured with Shanti Swarup Bhatnagar Prize for Science and Technology 2015 in Biological Sciences?
a) Dr Balasubramanian Gopal
b) Dr Rajeev Kumar Varshney
c) Dr Mandar Madhukar Deshmukh
d) Dr Vidita Ashok Vaidya
 
9. Who among the following has been honoured with Shanti Swarup Bhatnagar Prize for Science and Technology 2015 in Chemical Sciences?
a) Dr D Srinivasa Reddy
b) Dr Pradyut Ghosh
c) Dr Mandar Madhukar Deshmukh
d) Dr Vidita Ashok Vaidya
 
10. Who among the following has been honoured with Shanti Swarup Bhatnagar Prize for Science and Technology 2015 in Physical Sciences?
a) Dr Bedangadas Mohanty
b) Dr Jyotiranjan Srichandan Ray
c) Dr Yogesh Moreshwar Joshi
d) Dr K Sandeep
 
ANSWER SHEET
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
B B B D C C C A A A

Also read :
IBPS PO Preliminary 2015 Expected Cut Off marks
Upcoming Bank exams 2015-2016































































Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO