IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Wednesday, 28 October 2015

Current Affairs Quiz: October 3rd 2015


1. Who among the following has clinched 2015 Japanese Grand Prix title of Formula One?
a) Nino Farina
b) Jaime Alguersuari
c) Sebastian Vettel
d) Lewis Hamilton
 
2. ………………..Governor Dr. Syed Ahmad passed away.
a) Mizoram
b) Manipur
c) Arunachal Pradesh
d) Nagaland
 
3. Union Government has formed………………….committee to revisit civil services examination pattern.
a) B S Baswan
b) D S Baswan
c) G S Baswan
d) M S Baswan
 
4. Asian Development Bank will help in financing the increased transmission capacity of electricity link between India and…………………..
a) Bangladesh
b) Indonesia
c) Sri Lanka
d) Myanmar
 
5. PM Narendra Modi inaugurated county's first solar powered district court in which state?
a) MP
b) UP
c) Bihar
d) Jharkhand
 
6. The International Day of Non-Violence was observed on………October across the world.
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
 
7. Who among the following has been given additional charge of CMD of SAIL?
a) Dr Aman K Pujari
b) Dr Anuj K Pujari
c) Dr Anup K Pujari
d) Dr Abhay K Pujari
 
8. INS Sahyadri has entered Da Nang port in…………….as part of its operational deployment in the South China Sea.
a) Thailand
b) Malaysia
c) Indonesia
d) Vietnam
 
9. Which state police has launched its ambitious 'e-FIR' system under the Centre-sponsored Crime and Criminal Tracking Network and Systems project?
a) Gujarat
b) Jharkhand
c) Bihar
d) Odisha
 
10. Who among the following has been voted PGA Tour Player of the Year?
a) Jordan Spieth
b) Jordan Smith
c) Jordan Jein
d) Jordan Amman
 
ANSWER SHEET
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
D B A A D B C D D A

Also read :
Current Affairs Today Android App
last Six Months Current Affairs PDF





























































Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO