IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Wednesday, 28 October 2015

Current Affairs Quiz: October 2nd 2015


1. The World Bank has promised $........ billion financial assistance to the Railways.
a) 10
b) 20
c) 30
d) 40
 
2. India has signed a 123.51 USD mn loan agreement with Asian Development Bank to upgrade tourism infrastructure and services in which state?
a) Punjab
b) Uttarakhand
c) Himachal Pradesh
d) All of the above
 
3. Which among the following Indo-British van driver has been honoured with Pride of Britain Award?
a) Dee Patel
b) Jee Patel
c) Lee Patel
d) Pee Patel
 
4. World Tourism Day was observed on…………..September worldwide.
a) 27
b) 28
c) 29
d) 30
 
5. …………….Defense has signed a strategic MOU with Emirates Defence Industries Company in defense sector.
a) Tata
b) Reliance
c) Mittal
d) Hindustan
 
6. India-………………….. joint military exercise MITRA SHAKTI 2015 has begun in Pune.
a) Myanmar
b) Japan
c) Nepal
d) Sri Lanka
 
7. Indian Navy has commissioned…………….in its contingent to showcase India’s indigenous efforts in the field of underwater warfare.
a) INS Kochi
b) INS Vikrant
c) INS Vikramaditya
d) INS Arihant
 
8. RBI Governor Raghuram Rajan has surprised with the announcement of a………….bps rate cut.
a) 30
b) 40
c) 50
d) 60
 
9. Who among the following has won gold in men’s 10 metre Air Rifle event in the Asian Air Gun Championships?
a) Sushil Kumar
b) Jitu Rai
c) Abhinav Bindra
d) Gagan Narang
 
10. Who among the following has won 2015 IBSF World Billiards Championship?
a) Pankaj Advani
b) Peter Gilchrist
c) Geet Sethi
d) Ashok Sandilya
 
ANSWER SHEET
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
C D A A B D A C C A


Also read :
Current Affairs Today Android App
last Six Months Current Affairs PDF





























































Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO