IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Thursday, 24 September 2015

Current Affairs Quiz: August 23rd 2015

1. Who among the following has clinched Rogers Cup Masters Tournament 2015 in women’s double category?
a) Simona Halep and Katarina Srebotnik
b) Caroline Garcia and Belinda Bencic
c) Bethanie Mattek-Sands and Lucie Safarova
d) Caroline Garcia and Katarina Srebotnik
 
2. World Bio-Fuel Day was observed globally on……….August with an aim to create awareness about non fossil-fuels (Green Fuels).
a) 10
b) 11
c) 12
d) 13
 
3. Which among the following high court has banned Santhara ritual in Jain Community?
a) Punjab
b) Rajasthan
c) Haryana
d) Delhi
 
4. Raghavendra Gadagkar has been awarded with ………………..'s Cross of Order of the Merit.
a) Bulgaria
b) Germany
c) Budapest
d) Asutralia
 
5. Kayyara Kinhanna Rai passed away. Who was he?
a) Paintor
b) Director
c) Actor
d) Freedom fighter
 
6. Which Australian cricketer has recently announced retirement from International Cricket?
a) Mitchelle Johnson
b) Michael Clarke
c) Bret Lee
d) Andrew Symonds
 
7. Housing.com has acquired Bengaluru-based…………………..to strive for efficiency in the Indian real estate sector.
a) Common Floor
b) No Broker
c) HomeBuy360
d) India Flats
 
8. ………………………has won 2015 Gujar Mal Modi award for innovative science and technology.
a) Mustansir Barma
b) Mustansir Bajaj
c) Mustansir Khan
d) Mustansir Siddiqui
 
9. saina nehwal won silver medal in World Badminton Championship. She lost the women's singles summit clash to………………………...
a) Katarina Srebotnik
b) Caroline Garcia
c) Belinda Bencic
d) Carolina Marin
 
10. ……………….and Slovak Republic has signed MoU for technical cooperation in Railway Sector.
a) India
b) Japan
c) China
d) US
ANSWER SHEET
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
D A B B D B C A D A

Also read :
Upcoming IBPS Notifications
Get All IBPS Clerk Practice sets PDF 1-28
All About IBPS Clerk & IBPS PO



























































Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO