IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Sunday, 5 July 2015

IBPS PO English Quiz 1 practice

Directions (1-3) : Choose the word which is most nearly the SAME in meaning as the word given in bold as used in the passage.

1. BLISTERING

[A] comfortable

[B] existing

[C] worrying

[D] baffling

[E] scorching

ANS. [E]

 

2. WOES .

[A] oaths

[B] flamboyancies

[C] miseries

[D] shambles

[E] feasibilities

ANS. [C]

 

3. DECELERATE

[A] up-beat

[B] re-invent

[C] escalate

[D] slow-down

[E] de-activate

ANS. [D]

 

Directions (4-6): Choose the word/group of words which is most OPPOSITE in meaning to the word given in bold as used in the passage.

4. UNVEIL

[A] conceal

[B] display

[C] explore

[D] deplore

[E] reveal

ANS. [A]

 

5. DIRE

[A] terrible

[B] wonderful

[C] unpleasant

[D] healthy

[E] inextinguishable

ANS. [B]

 

6. MOMENTOUS

[A] earth-shattering

[B] significant

[C] unsynchronizable

[D] inevitable

[E] trivial

ANS. [E]

 

Directions (7-11) : In each sentence below one word has been printed in bold. Below the sentence, five words are suggested; one of which

can replace the word printed in bold, without changing the meaning of the sentence. Find out the appropriate word in each case.

7. The group of people burnt the effigy of the lawyer as a mark of their irritation.

[A] briefcase

[B] files

[C] dummy

[D] copy

[E] dress

ANS. [C]

 

8. Despite the unpleasant incidence, the manager didn't nurture any animosity.

[A] instinct

[B] hatred

[C] goodwill

[D] ambiguity

[E] prejudice

ANS. [B]

 

9. Equal pay for substantially equal work' is the situation even in public sector banks these days.

[A] equitably

[B] similarly

[C] measurably

[D] exactly

[E] considerably

ANS. [A]

 

10. We don't mind performing any job however tedious it may be.

[A]tidy

[B] abominable

[C] exhaustive

[D] boring

[E] exciting

ANS. [D]

 

11. He appeared so naturally effervescent that everybody stood up and greeted him.

[A] exuberant

[B] expressionless

[C] composed

[D] emotional

[E] indisposed

ANS. [A]

 

Also Read :

IBPS PO RRB Notification

IBPS PO Notification 2015

IBPS Exam Guru Android App

Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO