IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Monday, 6 July 2015

Current Affairs Quiz: July 5th 2015


1. ………………was conferred with Columbia’s highest civilian award “The Order of the Democracy Simon Bolivar”.
a) Chaitanya Mahaprabhu
b) Asaram Bapu
c) Sri Sri Ravi Shankar
d) Sathya Sai
 
2. Who among the following cricketer has been named as greatest Test player of 21st century?
a) Virendra Sehwag
b) Anil Kumble
c) Sachin Tendulkar
d) Rahul Dravid
 
3. ……….has commissioned first 250-MW unit of NTPC’s Bongaigaon Thermal Power Project.
a) NTPC
b) SAIL
c) BHEL
d) BEL
 
4. Union Cabinet has approved to set up a National Memorial at birth place of Lok Nayak JP Narayan in………...
a) UP
b) Jharkhand
c) Bihar
d) Orissa
 
5. Technology major Lenovo has appointed whom as the Managing Director of its India operations?
a) Amar Babu
b) Rahul Agarwal
c) Ramesh Babu
d) Ajay Chauhan
 
6. The ICC Council has approved the admission of the…………..Cricket Federation as the 58th affiliate member.
a) Sweden
b) Serbia
c) Norway
d) Switzerland
 
7. Union Cabinet has approved setting up of……..Indian Institutes of Management.
a) Three
b) Four
c) Five
d) Six
 
8. Which country decided to join China-led Asian Infrastructure Investment Bank?
a) Austria
b) Australia
c) Germany
d) US
 
9. ……….. Railways and…………… Army is amongst world’s biggest employers, as per World Economic Forum study.
a) Indian
b) US
c) Russian
d) Chinese
 
10. Which among the following mobile operator has become third largest mobile operator in world?
a) Vodafone
b) Bharti Airtel
c) Idea
d) Reliance
 
ANSWER SHEET
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
C C C C B B D B A B

Also read :
Last Six Months Current Affairs
ibps po Notification
Current Affairs Today App
































































Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO