IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Monday, 20 July 2015

Current Affairs Quiz: July 13th 2015

1. The US has won the 2015 FIFA Women’s World Cup for………time.

a) Second

b) Third

c) Fourth

d) Fifth

Answers : B

 

2. Which among the following country's Standing Committee of the NPC has passed National Security Law?

a) China

b) Japan

c) Russia

d) US

Answers : A

 

3. The Champagne vineyards of…………has been granted with World Heritage status by UNESCO.

a) Australia

b) New Zealand

c) UK

d) France

Answers : D

 

4. Which country has rejected creditors' demands for more austerity in crucial referendum?

a) Argentina

b) Ukraine

c) Netherland

d) Greece

Answers : D

 

5. Hollywood actress died recently. Name her.

a) Katharine Hepburn

b) Jason Robards

c) Diana Douglas

d) Spencer Tracy

Answers : C

 

6. Recently a book titled “Modi’s World: Expanding India’s Sphere of Influence” was in news. It has been authored by whom among the following?

a) C Raja Mohan

b) Perumal Murugan

c) Aniruddhan Vasudevan

d) Khurshid M Kasuri

Answers : A

 

7. Which among the following bank has launched first MUDRA card under Pradhan Mantri MUDRA Yojana?

a) Corporation Bank

b) HDFC Bank

c) Yes Bank

d) Axis Bank

Answers : A

 

8. Which country has grabbed 2015 South Asian Basketball Championship?

a) India

b) Spain

c) Germany

d) UK

Answers : A

 

9. President of which country has declared 30-day state of emergency recently?

a) Mali

b) Tunisia

c) Kazakhstan

d) Turkey

Answers : B

 

10. Which among the following company has agreed to set up Digital Village in Maharashtra for health care services in remote tribal areas?

a) Microsoft

b) Cognizant

c) IBM

d) Wipro

Answers : A

Also read :

Last Six Months Current Affairs

IBPS Exam guru Android App

All about IBPS PO Recruitment Notification Updates Advertisements

Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO