IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Monday, 1 June 2015

Current Affairs Quiz: May 21st 2015


1. ...................... Jio Infocomm has signed a pact with Chinese firm Huawei for sourcing various 4G devices.
a) Tata
b) Reliance
c) Bharti
d) Infosys

2. Indian Navy's latest anti-submarine warfare....................was launched in India's defence preparedness.
a) INS Kamorta
b) INS Vikramaditya
c) INS Kavaratti
d) INS Sardar Patel

3. Who among the following has been sworn-in as the Governor of Meghalaya?
a) Mukul Sangma
b) V Shanmuganathan
c) Tathagata Roy
d) Deepak Gupta

4. Which country is leading the global confidence index in the economy through reforms and stimulus?
a) Philippines
b) Indonesia
c) India
d) Sweden

5. Which bank has announced a partnership with digital payments firm, PayPal so that customers can use debit cards for buying products from overseas websites?
a) SBI
b) BOB
c) PNB
d) BOI

6. The government has drawn up a list of...............state-owned companies that could sell shares to the public for the first time.
a) 20
b) 25
c) 30
d) 35

7. As per UN report, India's economic growth with.........will surpass China's in 2015-16.
a) 5.7 %
b) 6.7 %
c) 7.7 %
d) 8.7 %

8. Central government will award road projects worth Rs ....... lakh crore.
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

9. Central government will launch agri-training programme in.............villages under Sansad Adarsh Gram Yojana.
a) 493
b) 593
c) 693
d) 793

10. Who among the following Hungarian author........................ has won Man Booker Prize?
a) Gyorgy Dalos
b) Arthur Koestler
c) Antel Szarb
d) Laszlo Krasznahorkai

ANSWER SHEET
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
B C B C A B C C B D
Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO