IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Friday, 16 October 2015

IBPS PO data interpretation Test- 4

Direction (Q. 1 - 5): Study the following graph carefully and answer the questions given below it.
clip_image002
1. What was the percent increase in export value from 1983 to 1986?
a) 100 b) 25.9 c) 37.5 d) 135
 
2. What was the difference between the pieces of garments exported in 1984 and 1985?
a) 80, 00,000 b) 8, 00, 000 c) 8, 00, 00, 000 d) None
 
3. What was the approximate percentage drop in export quantity from 1983 to 1984?
a) 22 b) 18 c) 40 d) 82
 
4. If in 1987 the garments were exported at the same rate per piece as that in 1985, what could be the approximate value in crores of rupees of exports in 1987?
a) 1040 b) 726 c) 934 d) 732
 
5. In which of the given years the value per piece was minimum?
a) 1987 b) 1984 c) 1985 d) 1986
 
Direction (Q. 6 - 10): Study the following graph carefully and answer the following questions.
clip_image004
 
Demand and Production of Colour T.V.s of Five Companies for October 1988
6. What is the ratio of companies having more demand than production to those having more production than demand?
a) 2:3 b) 4:1 c) 2:2 d) 3:2
 
7. What is the difference between average demand and average production of the five companies taken together?
a) 1400 b) 400 c) 280 d) 138
 
8. The production of company D is approximately how many times that of the production of the company A?
a) 1.8 b) 1.5 c) 2.5 d) 1.11
 
9. The demand for company B is approximately what percent of the demand for company C?
a) 4 b) 24 c) 20 d) 60
 
10. If company `A' desire to meet the demand by purchasing surplus T.V. sets from a single company, which one of the following companies can meet the need adequately?
a) B b) C c) D d) None of these
 
Answers
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
C A B B A D C A B B




































Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO