IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Friday, 16 October 2015

IBPS PO data interpretation Test- 3

Howdy  !Hope Doing preparation well for SBI PO online Exam . Check Our Previous Post On Data Interpretation Practice Online
Direction (Q. 1 - 5): The table below gives the production capacity (in thousands units) and the percent utilization in respect of three products (A,B and C) over five years for an organization. Study the table carefully and answer the questions that follow.
image
1. Approximately, what was the overall utilization for all products taken together for the year 1993?
a) 50% b) 55% c) 60% d) 65%
 
2. What is the approximate overall growth rate in respect of total capacity for the period shown?
a) 5% b) 10% c) 15% d) 20%
 
3. In which of the following years was the production of product A the maximum for all period shown?
a) 1993 b) 1997 c) 1996 d) 1994
 
4. What is the average production of product B over the period shown?
a) 21,600 b) 24,200 c) 34,600 d) 28,800
 
5. In which of the following years was the production of product C the minimum for the period shown?
a) 1997 b) 1994 c) 1993 d) 1996
 
Direction (Q. 6 - 10): Study the following table carefully and answer the questions given below it.
NUMBER OF STUDENTS WHO GO ABROAD FOR STUDY
State/U.T 1990 1991 1992 1993 1994
Maharashtra 732 840 900 920 925
Kerala 1035 940 1200 1400 1500
Karnataka 750 600 830 575 900
West Bengal 500 550 450 600 525
Delhi 1500 1625 1700 1475 1800
Andhra Pradesh 800 840 875 925 785
Total 5308 5395 5955 5895 6434

6. From which State/U.T, did the least number of students go abroad over the years among the given States / U.T.s?
a) Karnataka b) Kerala c) West Bengal d) Maharashtra
 
7. What was the percent increase in number of students from West Bengal from 1992 to 1993?
a) 25 b) 33 clip_image002 c) 50 d) 66 clip_image004
 
8. In the case of which State/ U.T. was there an increase and decrease respectively in the number of students in alternate years?
a) Andhra Pradesh b) Delhi c) Karnataka d) West Bengal
 
9. In the case of which State/U.T. was there a continuous increase in the number of students over the given years?
a) Delhi b) Maharashtra c) Andhra Pradesh d) Karnataka
 
10. In which year did Kerala contribute approximately one-fifth of the total number of students in that year?
a) 1990 b) 1991 c) 1992 d) 1993
 
Answers
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
B A B C C C B D B C

Also Read
Android App Install from Google Play



































Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO