IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Thursday, 15 October 2015

IBPS PO 2015 Data Analysis and Data Interpretation Set 2

Friends ! Here Providing set Of Practice for SBI PO Data Analysis and Data Interpretation . Read here Previous Post on This Category Quantitative Aptitude
Direction (1 – 5) :  Answer the following questions based on the information given below.
Subject Economics Statistics Book Keeping Computers Mathematics
Maximum
Marks
100 40 150 50 60
Radhika 55 40 135 45 54
Kavita 60 35 120 44 42
Shamika 68 28 144 41 48
Swapnil 54 38 117 38 55
Sangita 60 31 123 30 49

1. By how much percent was Swapnil’s percentage score in  Economics  more/less  than  Radhika’s  percentage
score in Mathematics?
a) 56% more b) 40% less
c) 30% more d) 50% less
e) None of these

2. What was the average of percentage scores of Radhika in all subjects?
a) 70 b) 65·8 c) 85 d) 72·5 e) 60

3. Kavita’s  percentage  score  in  Book  Keeping  was  20
points more than whose percentage score in Computers?
a) Sangita b) Kavita c) Shamika d) Swapnil
e) Radhika

4. What was the average of the marks that the five scored in Mathematics?
a) 50·2 b) 49·6 c) 48 d) 47·75 e) 45

5. What was the difference in the highest and lowest total scores in the five subjects?
a) 90 b) 36 c) 22 d) 19 e) 28
Directions  (6  –  10)  :  Study  the  following  graphs carefully and answer  accordingly:
The following pie chart shows the distribution of workers of  different religions in  two factories A and B.
image
6.  Hindu workers in factory A are
a) 40% b) 35% c) 38% d) unknown
e) None of  these
 
7.  Christian workers in A are what per cent of Christian workers in  B?
a) 106.90% b) 98%
c) 112.23% d) Can’t be determined
e) None of  these
8. If  there  are  172  Other  workers  in A,  then  the  total number of workers in B  are
a) 1440 b) 1935
c) 1530 d) Can’t be determined
e) None of  these

9. If there are 1800 workers in A and as many in B, then how many Muslim workers are less in B than those in
A?
a) 120 b) 100 c) 150 d) 125
e) None of  these

10. By what per cent do Hindu workers exceed the Sikh workers  in  factory B  (as a  percentage  of  the no.  of
Sikh workers) ?
a) 160.43% b) 167%
c) 27.77% d) 125%
e) None of  these

Answers :
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
B C A B B E D D B E
Also Read :
Free Online Practice Quiz On Quantitative Aptitude








Advertisements
Share:

5 comments :

  1. Misftpr Prmisft16 April 2015 at 15:12

    how to identify the values against these lines ?

    ReplyDelete
  2. Can some explain me how to solve questions 1,3,5,7,9

    ReplyDelete
  3. please, check the question. 4,9

    ReplyDelete
  4. can any one explain the 2nd question(from 6 to 10) as no of workers of either company is not given

    ReplyDelete

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO