IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Monday, 30 March 2015

Current Affairs Quiz: March 10th 2015

1. Recently a film called "Kirket" launched. The film is based on which former Indian cricketer?

a) Rahul Dravil

b) Saurav Ganguly

c) Kirti Azad

d) VVS Laxman

 

2. Who among the following famous Ornithologist died at the age of 84?

a) AS Lavkumar Khachar

b) DS Lavkumar Khachar

c) IS Lavkumar Khachar

d) KS Lavkumar Khachar

 

3.  Who among the following former Bihar Chief Minister died?

a) Ramsundar Das 

b) Shyamsundar Das 

c) Krishnasundar Das 

d) Radhesundar Das 

 

4.  Which cricket team created the World Cup record for highest-ever score of 417 for 6 in a match against Afghanistan?

a) Indian

b) Australian

c) New Zealand

d) South African

 

5. Which state has launched Bhagyashree scheme for girl child  born in a BPL family?

a) Maharashtra

b) Delhi

c) Gujarat

d) Haryana

 

6.  Which Sri Lankan cricketer announced retirement from Test cricket recently?

a) Mahela Jayawardene

b) Kumar Sangakkara

c) Both of the above

d) None of the above

 

7. Who among the following senior Congress leader has been selected for the prestigious Saraswati Samman for 2014?

a) M. Veerappa Moily

b) Ramayana Mahanveshanam 

c) Subhamoy Das

d) Veerapandiya Kattabomman

 

8. ......................Assembly speaker G Karthikeyan died recently.

a) Tripura

b) Andhra Pradesh

c) Tamilnadu

d) Kerala

 

9. Famous and experienced fantasy author died recently. Name him.

a) Sir Terence John Lewis

b) Sir Terence David John Pratchett

c) Sir Terence George 

d) Sir Terence David Peter

 

10. World Kidney Day 2015 will be observed with theme "Kidney Health for All" on March........

a) 9

b) 10

c) 11

d) 12

Answers ;

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
C D A B A C A D B D

Also read :

last Six Months Current Affairs Free Download

Google play Android App for IBPS Exam Guru

Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO