IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Saturday, 16 August 2014

IBPS Clerk PO Computer Awareness Quiz

1. A grammar for a programming language is a   formal description of
(a) Syntax      (b) Semantics
(c) Structure     (d) Code
(e) None of these

2.Virtual memory is
(a) simple to implement
(b) used in all major commercial operating   systems
(c) less efficient in utilization of memory
(d) useful when fast I/O devices are not   available
(e) None of these
 

3. A protocol is a set of rules governing a time  sequence of events that must take place
(a) between peers
(b) between an interface
(c) between modems
(d) across an interface
(e) None of these

 

4.  Which  of  the  following  is  not  a transmission  medium?
(a) telephone lines
(b) coaxial cables
(c) modem
(d) microwave systems
(e) None of these

 

5. The memory address of the first element of an
array is called
(a) floor address
(b) foundation address
(c) first address
(d) base address
(e) None of these

 

6.  Which  of  the  following  is  the  term  for  a  request  for  specific  data  contained  in  a  database?
(a) question     (b) query
(c) inquiry     (d) quiz
(e) None of these

 

7.  Which  of  the  following  is  not  an  operating
system for mobile phones?
(a) Android      (b) Symbian
(c) iOS       (d) Bada
(e) All of these are OS for mobile phones

 

8. Rules for exchanging data between computers
are called
(a) programs     (b) procedures
(c) protocols     (d) hyperlinks
(e) None of these

 

9. The acronym DBMS stands for what?
(a) double-blind management setup
(b) document binder management system
(c) data binding and marketing structure
(d) database management system
(e) None of these

 

10. Older network often use another type of cable,  called………..
(a) Twisted-pair cable
(b) Unshielded twisted-pair cable
(c) Coaxial cable
(d) Optical Fiber
(e) None of these

 

11.IP address means
(a) Internet Protocol
(b) Internal Power
(c) Intranet Protocol
(d) Internal Protocol
(e) None of these

 

12. MOS stands for?
(a) Metal Oxide Semiconductor
(b) Most Often Store
(c) Method Organised Stack
(d) Microsoft Office Suite
(e) None of these

 

13. Which of the following is not a logic gate?
(a) AND       (b) NOR
(c) NAND      (d) NAT
(e) None of these

 

14. How  many  write  cycles  are  allowed  to  a
EEPROM?
(a) 1        (b) 10
(c) 100       (d) 1000
(e) None of these

 

15. In  the  right  setting  a  thief  will  steal  your  information  by  simply  watching  what  you
type.
(a) snagging
(b) spying
(c) social engineering
(d) shoulder surfing
(e) None of these

 

16. A  Proxy  server  is  used  for  which  of  the   following?
(a) To  provide  security  against  unauthorized  users
(b) To process client requests for web pages
(c) To  process  client  requests  for  database   access
(d) To provide TCP/IP
(e) None of these

 

17 . Any  piece  of  equipment  forming  an   interface to a data communication system is
(a) DTE       (b) DTA
(c) CSA       (d) DCA
(e) None of these

 

18. ‘DOS’ floppy disk does not have________
(a) A Boot Record
(b) A File Allocation Table
(c) A Root Directory
(d) Virtual Memory
(e) BIOS

 

19.  A  DVD-RAM  is  similar  to  a   …………except it has storage capacities upto
5.2 GB.
(a) CD-R       (b) floppy disk
(c) CD-RW       (d) hard disk
(e) None of these

 

20. Which  is  not  a  factor  when  categorizing  a computer?
(a) Speed of the output device
(b) Amount of main memory the CPU can use
(c) Cost of the system
(d) Capacity of the hard disk
(e) Where it was purchased

 

Answers :

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
C B A C D B E C D C A A D D D B B E C E
Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO